Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2021

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2021-02-01 - Poniedziałek
  • 2021-02-02 - Wtorek
  • 2021-02-03 - Środa
  • 2021-02-04 - Czwartek
  • 2021-02-05 - Piątek
  • 2021-02-06 - Sobota
  • 2021-02-07 - Niedziela
  • 2021-02-08 - Poniedziałek
  • 2021-02-09 - Wtorek
  • 2021-02-10 - Środa
  • 2021-02-11 - Czwartek
  • 2021-02-12 - Piątek
  • 2021-02-13 - Sobota
  • 2021-02-14 - Niedziela
  • 2021-02-15 - Poniedziałek
  • 2021-02-16 - Wtorek
  • 2021-02-17 - Środa
  • 2021-02-18 - Czwartek
  • 2021-02-19 - Piątek
  • 2021-02-20 - Sobota
  • 2021-02-21 - Niedziela
  • 2021-02-22 - Poniedziałek
  • 2021-02-23 - Wtorek
  • 2021-02-24 - Środa
  • 2021-02-25 - Czwartek
  • 2021-02-26 - Piątek
  • 2021-02-27 - Sobota
  • 2021-02-28 - Niedziela
Menu na dzień: 2024-03-23 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pasztet warzywny (marchew i cukinia)  60 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Ogórek kiszony z cebulką z olejem 80 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml
Serek homo naturalny 150g -1 szt ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z dyni z prażonymi ziarnami 300 g (SOJ, SEL,),dynia mrożona kostka,włoszczyzna 3skł mrożona paski,sól,słonecznik łuskany,śmietanka.
Nuggets z kurczaka  100 g ( GLU,PSZ,),filet z kurczaka b/k,bułka tarta,sól,olej rzepakowy,sól,przyprawy.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,ziemniaki,koper świeży.
Surówka z marchwi, jabłka i pomarańczy 100 g,marchew,jabłka,pomarańcz,olej rzepakowy,sól,kwasek cytrynowy,pietruszka natka.
Kalafior gotowny  100 g,kalafior mrożony,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,jabłka,cukier,kwasek cytrynowy.

 
Kolacja I

Bułeczka pszenna 30g -1 szt ( GLU PSZ,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka z kuskusemi fasola czerwoną z warzywami w stylu
meksykańskim  150 g ( GLU PSZ, SOJ,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Roszponka 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Sok przecierowy Kubuś 0,3L -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2240.65 kcal;
  • Białko ogółem: 97.38 g;
  • Tłuszcz: 88.57 g; Kw. tł. nasy.23.50 g; 
  • Węglowodany ogółem: 274.61 g; W tym cukry: 87.69 g;
  • Błonnik pok.: 33.40 g;
  • Sól: 11.61 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK