Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2018

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2018-04-01 - Niedziela
  • 2018-04-02 - Poniedziałek
  • 2018-04-03 - Wtorek
  • 2018-04-04 - Środa
  • 2018-04-05 - Czwartek
  • 2018-04-06 - Piątek
  • 2018-04-07 - Sobota
  • 2018-04-08 - Niedziela
  • 2018-04-09 - Poniedziałek
  • 2018-04-10 - Wtorek
  • 2018-04-11 - Środa
  • 2018-04-12 - Czwartek
  • 2018-04-13 - Piątek
  • 2018-04-14 - Sobota
  • 2018-04-15 - Niedziela
  • 2018-04-16 - Poniedziałek
  • 2018-04-17 - Wtorek
  • 2018-04-18 - Środa
  • 2018-04-19 - Czwartek
  • 2018-04-20 - Piątek
  • 2018-04-21 - Sobota
  • 2018-04-22 - Niedziela
  • 2018-04-23 - Poniedziałek
  • 2018-04-24 - Wtorek
  • 2018-04-25 - Środa
  • 2018-04-26 - Czwartek
  • 2018-04-27 - Piątek
  • 2018-04-28 - Sobota
  • 2018-04-29 - Niedziela
  • 2018-04-30 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2024-03-19 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Jajko w sosie tatarskim  100 g ( JAJ, MLE, GOR, )
Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony
wędzony,parzony,suszony. 50 g
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła  20 g
Papryka świeża 80 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml
jogurt naturalny 100g 1 szt ( MLE


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z białych warzyw 300 g (SOJ, SEL,),seler korzeń,pietruszka korzeń,ziemniaki,włoszczyzna 3skł,paski mrożona,sól,śmietanka.
Grzanki pszenne 10 g ( GLU PSZ,),bułka paryska,przyprawy.
Karminadel wieprzowy pieczony 100 g (GLU PSZ, JAJ,),łopatka wp b/k,jajka,bułka tarta,sól,cebula,pieprz czarny mielony,papryka mielona słodka,olej rzepakowy.
Salsa pomidorowa  100 g,koncentrat pomidorowy,pomidory w puszce,sól,papryka mrożona,miesznka 3skł,paski mrożona.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,ziemniaki,koper świeży,sól.
Surówka z kapusty pekińskiej ,kukurydzą, papryką czerwoną i koperkiem b/c  100g ( MLE,),kapusta pekińska,kukurydza konserwowa,paparyka czerwona,koper świeży,sól,jogurt naturalny.
Buraczki po francusku  100 g,buraki,mąka pszenna,sól,kwasek cytrynowy.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa,mrożona,jabłko,kwasek cytrynowy,cukier.


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Pasta z fasoli z cebulką  60 g
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Sałata lodowa 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mleko Smakowe UHT 1,5% tł 0,2l -1 szt ( MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2380.70kcal;
  • Białko ogółem: 92.24 g;
  • Tłuszcz: 103.43 g; Kw. tł. nasy.:26.65 g; 
  • Węglowodany ogółem: 282.27 g; W tym cukry: 64.58 g;
  • Błonnik pok.: 35.06 g;
  • Sól: 12.86 g
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK