Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Czerwiec 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-06-01 - Czwartek
  • 2023-06-02 - Piątek
  • 2023-06-03 - Sobota
  • 2023-06-04 - Niedziela
  • 2023-06-05 - Poniedziałek
  • 2023-06-06 - Wtorek
  • 2023-06-07 - Środa
  • 2023-06-08 - Czwartek
  • 2023-06-09 - Piątek
  • 2023-06-10 - Sobota
  • 2023-06-11 - Niedziela
  • 2023-06-12 - Poniedziałek
  • 2023-06-13 - Wtorek
  • 2023-06-14 - Środa
  • 2023-06-15 - Czwartek
  • 2023-06-16 - Piątek
  • 2023-06-17 - Sobota
  • 2023-06-18 - Niedziela
  • 2023-06-19 - Poniedziałek
  • 2023-06-20 - Wtorek
  • 2023-06-21 - Środa
  • 2023-06-22 - Czwartek
  • 2023-06-23 - Piątek
  • 2023-06-24 - Sobota
  • 2023-06-25 - Niedziela
  • 2023-06-26 - Poniedziałek
  • 2023-06-27 - Wtorek
  • 2023-06-28 - Środa
  • 2023-06-29 - Czwartek
  • 2023-06-30 - Piątek
Menu na dzień: 2024-03-13 - Środa
I Śniadanie

Bułeczka pszenna 30g - 1 szt ( GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Omlet ze szpinakiem i wędliną (dieta)  100 g ( JAJ, SOJ,MLE,)
Sos jogurtowy naturalny  100 g ( MLE,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła  20 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
II Śniadanie
 
Obiad

Grochowa z ziemniakami 300 g (GLU PSZ, SOJ, SEL,GOR,),groch łuskany,kiełbasa zwyczajna,ziemniaki,włoszczyzna 3skł paski mrożona,majeranek,ziele angielskie,liść laurowy.
Filet z kurczaka pieczony w słodkiej papryce  80 g,filet kurczaka b/k,sól,papryka słodka,olej rzepakowy.
Sos brokułowy- dieta  100 g (MLE,),brokuły mrożone,,mąka pszenna,śmietanka,sól.
Ryż gotowany na sypko  200 g,ryż biały,sól,olej rzepakowy.
Surówka z marchwi i selera 100 g (SEL,),marchew,seler,pietruszka natka,sól,olej rzepakowy,kwasek cytrynowy.
Cukinia gotowana  100 g,cukinia mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł mrozona,jabłko,cukier,kwasek cytrynowy.


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Ogórek świeży 80 g
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU,JECZ )

 
Kolacja II

Pudding chia z musem z kiwi  200 g

 
Wartości odżywcze

Wartość energetyczna: 2025.11 kcal; Białko ogółem:
91.30 g; Tłuszcz: 76.43 g; Kw.
tł. nasy.: 24.16 g;
Węglowodany ogółem: 254.14
g; W tym cukry: 73.96 g;
Błonnik pok.: 21.43 g; Sól:
12.08 g;

 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK