Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2022

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2022-01-01 - Sobota
  • 2022-01-02 - Niedziela
  • 2022-01-03 - Poniedziałek
  • 2022-01-04 - Wtorek
  • 2022-01-05 - Środa
  • 2022-01-06 - Czwartek
  • 2022-01-07 - Piątek
  • 2022-01-08 - Sobota
  • 2022-01-09 - Niedziela
  • 2022-01-10 - Poniedziałek
  • 2022-01-11 - Wtorek
  • 2022-01-12 - Środa
  • 2022-01-13 - Czwartek
  • 2022-01-14 - Piątek
  • 2022-01-15 - Sobota
  • 2022-01-16 - Niedziela
  • 2022-01-17 - Poniedziałek
  • 2022-01-18 - Wtorek
  • 2022-01-19 - Środa
  • 2022-01-20 - Czwartek
  • 2022-01-21 - Piątek
  • 2022-01-22 - Sobota
  • 2022-01-23 - Niedziela
  • 2022-01-24 - Poniedziałek
  • 2022-01-25 - Wtorek
  • 2022-01-26 - Środa
  • 2022-01-27 - Czwartek
  • 2022-01-28 - Piątek
  • 2022-01-29 - Sobota
  • 2022-01-30 - Niedziela
  • 2022-01-31 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2024-03-12 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w
osł.niejad 50 g
Pasta z ryby gotowanej (morszczuk)  60 g ( RYB,)
Sałata lodowa z pomidorami i olejem  100 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z pomidorów z mozzarellą  300 g ( SOJ,MLE, SEL,),pomidory w puszce,koncentrat pomidorowy,włoszczyzna 3skł paski mrożona,ser mozzarlla kulki,przyprawy.
Gulasz wołowy dieta  200 g,udziec wołowy b/k,,mąka pszenna,przyprawy,olej rzepakowy.
Kluski śląskie C&C 200 g (JAJ,),produkt gotowy.
Surówka z selera i jabłka 100 g (SEL,),seler korzeń,jabłko,olej rzepakowy,kwasek cytrynowy,natka pietruszki,cukier,sól.
Sałatka z buraka i jabłka (z olejem)  100 g,buraki,jabłko,olekj rzepakowy,sól,kwasek cytrynowy.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł kompotowa,jabłka,cukier,kwasek cytrynowy.


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Pasztet warzywny (marchew i cukinia)  50 g ( GLU PSZ,JAJ,)
Twarożek z natką pietruszki 60 g
Sałata strzępiasta czerwona 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU,JĘCZ,)

 
Kolacja II

Sok owocowo-warzywny 0,2L kubek -1 szt
Pieczywo chrupkie ekstrudowane-żytnie 20 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2029.23 kcal;
  • Białko ogółem: 85.45 g;
  • Tłuszcz: 66.30 g; Kw. tł. nasy.: 16.46 g;
  • Węglowodany ogółem: 278.98 g; W tym cukry: 82.70 g;
  • Błonnik pok.: 25.67 g;
  • Sól:12.82 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK