Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-10-01 - Niedziela
  • 2023-10-02 - Poniedziałek
  • 2023-10-03 - Wtorek
  • 2023-10-04 - Środa
  • 2023-10-05 - Czwartek
  • 2023-10-06 - Piątek
  • 2023-10-07 - Sobota
  • 2023-10-08 - Niedziela
  • 2023-10-09 - Poniedziałek
  • 2023-10-10 - Wtorek
  • 2023-10-11 - Środa
  • 2023-10-12 - Czwartek
  • 2023-10-13 - Piątek
  • 2023-10-14 - Sobota
  • 2023-10-15 - Niedziela
  • 2023-10-16 - Poniedziałek
  • 2023-10-17 - Wtorek
  • 2023-10-18 - Środa
  • 2023-10-19 - Czwartek
  • 2023-10-20 - Piątek
  • 2023-10-21 - Sobota
  • 2023-10-22 - Niedziela
  • 2023-10-23 - Poniedziałek
  • 2023-10-24 - Wtorek
  • 2023-10-25 - Środa
  • 2023-10-26 - Czwartek
  • 2023-10-27 - Piątek
  • 2023-10-28 - Sobota
  • 2023-10-29 - Niedziela
  • 2023-10-30 - Poniedziałek
  • 2023-10-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-03-11 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynka Delikatesowa z kurczaka produkt drobiowy grubo
rozdrobniony parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Serek wiejski ze szczypiorkiem  60 g ( MLE,)
Pomidor 80 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Żurek z ziemniakami  300 g (SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ,
SEL, GOR,),żur w butelce,boczek wędzony.,kiełbasa biała surowa,włoszcyzna 3skł paski mrozona,ziemniaki,sól,kwasek cytrynowy,pieprz czarny mielony,śmietanka.
Karkówka pieczona  80 g (GOR,),karkówka surowa b/k,przyprawy,olej rzepakowy.
Sos pieczeniowy  100 g (SOJ, MLE,),mąka pszenna,przyprawy.
Ziemniaki gotowane z koperkiem  200 g,ziemniaki,koper świeży,sól.
Surówka z kapusty włoskiej 100 g,kapusta włoska.
Dynia pieczona  100 g,dynia mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,jabłko,kwasek cytrynowy ,cukier.


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g - 1 szt
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Pasta z groszku zielonego  60 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Roszponka 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU,JĘCZ )


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja II

Mini serniczki z musem malinowym b/c  75 g ( JAJ, MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2500.53 kcal;
  • Białko ogółem: 96.38 g;
  • Tłuszcz: 90.71 g; Kw.tł. nasy.: 29.41 g;
  • Węglowodany ogółem: 273.20g; W tym cukry: 80.73 g;
  • Błonnik pokarmowy: 32.59 g; 
  • Sól: 10.88 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK