Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-10-01 - Niedziela
  • 2023-10-02 - Poniedziałek
  • 2023-10-03 - Wtorek
  • 2023-10-04 - Środa
  • 2023-10-05 - Czwartek
  • 2023-10-06 - Piątek
  • 2023-10-07 - Sobota
  • 2023-10-08 - Niedziela
  • 2023-10-09 - Poniedziałek
  • 2023-10-10 - Wtorek
  • 2023-10-11 - Środa
  • 2023-10-12 - Czwartek
  • 2023-10-13 - Piątek
  • 2023-10-14 - Sobota
  • 2023-10-15 - Niedziela
  • 2023-10-16 - Poniedziałek
  • 2023-10-17 - Wtorek
  • 2023-10-18 - Środa
  • 2023-10-19 - Czwartek
  • 2023-10-20 - Piątek
  • 2023-10-21 - Sobota
  • 2023-10-22 - Niedziela
  • 2023-10-23 - Poniedziałek
  • 2023-10-24 - Wtorek
  • 2023-10-25 - Środa
  • 2023-10-26 - Czwartek
  • 2023-10-27 - Piątek
  • 2023-10-28 - Sobota
  • 2023-10-29 - Niedziela
  • 2023-10-30 - Poniedziałek
  • 2023-10-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-03-03 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1szt (MLE,)
Serek śmietankowy naturalny 60 g (MLE,)
Pasta z makreli wędzonej  60 g (JAJ, RYB, GOR,)
Ogórek konserwowy 100 g ( GOR,)
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z zielonych warzyw z ziarnem słonecznika  300 g (SOJ, SEL,),szparagi zielone świeże,brokuł mrożony,fasolka szparagowa mrożona,ziemniaki,włoszczyzana 3skł,paski mrożona,śmietanka,sól,ziarna słonecznika,przyprawy.
Kotlet z batatów i białej fasoli  80g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, SEZ, GLU,OW,),ziemniaki bataty,przyprawy,fasola biała jaś,jajka,sól.
Ziemniaki łódeczki pieczone w ziołach  200 g,ziemniaki,papryka słodka,przyprawy,sól,olej rzepakowy.
Surówka z kapusty kiszonej z ogórkiem kiszonym i chilli  100 g,kapusta kiszona,ohgórek kiszony,papryka chilli,olej rzepakowy.
Buraczki tarte na ciepło  100 g,buraki,kwasek cytrynowy,cukier,mąka pszenna,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,kwasek cytrynowy,jabłka.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1szt
Jajko gotowane kl M -1 szt ( JAJ,)
Serek wiejski ziarnisty 30 g ( MLE,)
Papryka świeża 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mleko UHT 200ml, 3,5% tł - 1szt ( MLE,)
Chałka 50 g (GLU PSZ, JAJ,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2289.97 kcal;
  • Białko ogółem: 67.24 g; 
  • Tłuszcz: 104.15 g; Kw. tł. nasy.: 27.96 g;
  • Węglowodany ogółem: 287.30 g; W tym cukry: 68.18 g;
  • Błonnik pokarmowy: 32.14 g;
  • Sól: 22.10 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK