Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Sierpień 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-08-01 - Wtorek
  • 2023-08-02 - Środa
  • 2023-08-03 - Czwartek
  • 2023-08-04 - Piątek
  • 2023-08-05 - Sobota
  • 2023-08-06 - Niedziela
  • 2023-08-07 - Poniedziałek
  • 2023-08-08 - Wtorek
  • 2023-08-09 - Środa
  • 2023-08-10 - Czwartek
  • 2023-08-11 - Piątek
  • 2023-08-12 - Sobota
  • 2023-08-13 - Niedziela
  • 2023-08-14 - Poniedziałek
  • 2023-08-15 - Wtorek
  • 2023-08-16 - Środa
  • 2023-08-17 - Czwartek
  • 2023-08-18 - Piątek
  • 2023-08-19 - Sobota
  • 2023-08-20 - Niedziela
  • 2023-08-21 - Poniedziałek
  • 2023-08-22 - Wtorek
  • 2023-08-23 - Środa
  • 2023-08-24 - Czwartek
  • 2023-08-25 - Piątek
  • 2023-08-26 - Sobota
  • 2023-08-27 - Niedziela
  • 2023-08-28 - Poniedziałek
  • 2023-08-29 - Wtorek
  • 2023-08-30 - Środa
  • 2023-08-31 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-03-01 - Piątek
I Śniadanie

Rogal maślany 50g 1 szt ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.)-1 szt ( MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g
Serek homo. naturalny 60 g ( MLE,)
Pomarańcza 1/2 szt. 1 Por
Sałata strzępiasta czerwona 10 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krupnik jęczmienny 300 ml ( SOJ,SEL, GLU JĘCZ,),kasza jęczmienna,włoszczyzna 3skł,paski mmrożona,natka pietruszki,sól,groszek zielony mrożony,fasolka szparagowa mrożona,śmietanka.
Morszczuk pieczony w posypce ziołowej  80 g (RYB,),morszczuk kostka mrożony,przyprawy,olej rzepakowy.
Sos koperkowy 100 g ( MLE,GOR,),koper świeży,mąka pszenna.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,ziemniaki,koper świeży.
Surówka z selera i marchwi z olejem 100 g (SEL,)seler,marchew,kwasek cytrynowy,olej rzepakowy,sól.
Fasolka szparagowa zielona  100g,fasolka szparagowa zielona mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa mrożopna 4skł,jabłko,kwasek cytrynowy,cukier.


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Sałatka jarzynowa dieta  150 g ( JAJ, MLE,)
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja II

Muffin marchewkowy o niskim IG  50 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 1889.74 kcal;
  • Białko ogółem: 87.80 g 
  • Tłuszcz: 51.44 g; Kw. tł. nasy.: 15.65 g;
  • Węglowodany ogółem: 277.45 g; W tym cukry: 67.11 g;
  • Błonnik pok.: 30.45 g; 
  • Sól: 13.64 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK