Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Maj 2018

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2018-05-01 - Wtorek
  • 2018-05-02 - Środa
  • 2018-05-03 - Czwartek
  • 2018-05-04 - Piątek
  • 2018-05-05 - Sobota
  • 2018-05-06 - Niedziela
  • 2018-05-07 - Poniedziałek
  • 2018-05-08 - Wtorek
  • 2018-05-09 - Środa
  • 2018-05-10 - Czwartek
  • 2018-05-11 - Piątek
  • 2018-05-12 - Sobota
  • 2018-05-13 - Niedziela
  • 2018-05-14 - Poniedziałek
  • 2018-05-15 - Wtorek
  • 2018-05-16 - Środa
  • 2018-05-17 - Czwartek
  • 2018-05-18 - Piątek
  • 2018-05-19 - Sobota
  • 2018-05-20 - Niedziela
  • 2018-05-21 - Poniedziałek
  • 2018-05-22 - Wtorek
  • 2018-05-23 - Środa
  • 2018-05-24 - Czwartek
  • 2018-05-25 - Piątek
  • 2018-05-26 - Sobota
  • 2018-05-27 - Niedziela
  • 2018-05-28 - Poniedziałek
  • 2018-05-29 - Wtorek
  • 2018-05-30 - Środa
  • 2018-05-31 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-02-28 - Środa
I Śniadanie

Bułeczka pszenna 30g -1 szt ( GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Omlet ze szpinakiem i wędliną (dieta)  100 g ( JAJ, SOJ, MLE,)
Sos jogurtowy naturalny  100 g ( MLE,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła C&C 20 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa cebulowa 300 g (GLU PSZ,MLE,),cebula,włoszczyzna 3skł,paski mrożona.
Filet z kurczaka pieczony w słodkiej papryce  80 g,filet z kurczaka b/k,słodka papryka,sól,olej rzepakowy.
Sos brokułowy- dieta 100 g ( SOJ,MLE, SEL,),brokuły mrożone,śmietanka,sól.
Ryż gotowany na sypko 200 g,ryż biały,olej rzepakowy.
Surówka z marchwi i selera  100 g (SEL,),marchew,seler,olej rzepakowy,sól.,kwasek cytrynowy.
Cukinia gotowana  100 g,cukinia mrożona,przyprawy.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł mrożona kompotowa,jabłko,kwasek cytrynowy,cukier.


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Ogórek świeży 80 g
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja II

Pudding chia z musem z kiwi  200 g

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 1975.38 kcal;
  • Białko ogółem: 89.79 g; 
  • Tłuszcz:74.08 g; Kw. tł. nasy.: 23.96 g;
  • Węglowodany ogółem: 249.14 g; W tym cukry: 72.24 g;
  • Błonnik pok.: 21.80 g;
  • Sól: 11.91 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK