Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Czerwiec 2022

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2022-06-01 - Środa
  • 2022-06-02 - Czwartek
  • 2022-06-03 - Piątek
  • 2022-06-04 - Sobota
  • 2022-06-05 - Niedziela
  • 2022-06-06 - Poniedziałek
  • 2022-06-07 - Wtorek
  • 2022-06-08 - Środa
  • 2022-06-09 - Czwartek
  • 2022-06-10 - Piątek
  • 2022-06-11 - Sobota
  • 2022-06-12 - Niedziela
  • 2022-06-13 - Poniedziałek
  • 2022-06-14 - Wtorek
  • 2022-06-15 - Środa
  • 2022-06-16 - Czwartek
  • 2022-06-17 - Piątek
  • 2022-06-18 - Sobota
  • 2022-06-19 - Niedziela
  • 2022-06-20 - Poniedziałek
  • 2022-06-21 - Wtorek
  • 2022-06-22 - Środa
  • 2022-06-23 - Czwartek
  • 2022-06-24 - Piątek
  • 2022-06-25 - Sobota
  • 2022-06-26 - Niedziela
  • 2022-06-27 - Poniedziałek
  • 2022-06-28 - Wtorek
  • 2022-06-29 - Środa
  • 2022-06-30 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-02-27 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g
Tuńczyk z cebulką  60 g ( RYB, SOJ,)
Sałata lodowa z pomidorami i olejem  100 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z pomidorów z mozzarellą  300 g (SOJ, MLE, SEL,),koncentrat pomidorowy,pomidory w puszcze,włoszczyzna 3skł,paski,przyprawy,ser mozzarella,bułka paryska.
Gulasz wołowy  200 g,udziec wołowy b/k,przyprawy,włoszczyzna miesznka 3 skł,paski mrożona,olej rzepakowy.
Kluski śląskie C&C 200 g ( JAJ,),kluski śląskie mrożone,sól,olej rzepakowy.
Surówka z czarnej rzepy z czarnuszką  100 g,czarna rzepa,czarnuszka,sól,olej rzepakowy.
Sałatka z buraka i jabłka (z olejem) 100 g,buraki,jabłka,kwasek cytrynowy,sól,olej rzepakowy.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł kompotowa,jabłka,cukier,kwasek cytrynowy.


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Pasztet drobiowy z kurnej półki 50 g ( GLU PSZ, JAJ, SEL,)
Twarożek z papryką 60 g ( MLE,)
Ogórek kiszony 100 g
Sałata strzępiasta czerwona 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Sok owocowo-warzywny 0,2L kubek -1 szt
Pieczywo chrupkie ekstrudowane-żytnie 20 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2015.26 kcal;
  • Białko ogółem: 93.90 g; 
  • Tłuszcz: 65.51 g; Kw. tł. nasy.: 15.75 g;
  • Węglowodany ogółem: 272.57 g; W tym cukry: 77.85 g; 
  • Błonnik pok. 31.82 g;
  • Sól: 12.63 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK