Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-02-01 - Środa
  • 2023-02-02 - Czwartek
  • 2023-02-03 - Piątek
  • 2023-02-04 - Sobota
  • 2023-02-05 - Niedziela
  • 2023-02-06 - Poniedziałek
  • 2023-02-07 - Wtorek
  • 2023-02-08 - Środa
  • 2023-02-09 - Czwartek
  • 2023-02-10 - Piątek
  • 2023-02-11 - Sobota
  • 2023-02-12 - Niedziela
  • 2023-02-13 - Poniedziałek
  • 2023-02-14 - Wtorek
  • 2023-02-15 - Środa
  • 2023-02-16 - Czwartek
  • 2023-02-17 - Piątek
  • 2023-02-18 - Sobota
  • 2023-02-19 - Niedziela
  • 2023-02-20 - Poniedziałek
  • 2023-02-21 - Wtorek
  • 2023-02-22 - Środa
  • 2023-02-23 - Czwartek
  • 2023-02-24 - Piątek
  • 2023-02-25 - Sobota
  • 2023-02-26 - Niedziela
  • 2023-02-27 - Poniedziałek
  • 2023-02-28 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-02-25 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Empanadas z kurczakiem + 80 g ( GLU PSZ, MLE,)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Ryżowa z warzywami  300 g ( SOJ,SEL,),ryż biały,włoszczyzna 3skł,paski mrożona,pietruszka natka,sól.
Filet z indyka pieczony cały  80 g,filet z indyka b/s/b/k,przyprawy,sól,olej rzepkowy.
Ziemniaki pieczone w ziołach  200g,ziemniaki,przyprawy,olej rzepakowy.
Sałatka z buraka i jabłka (z olejem)  100 g,buraki,jabłko,olej rzepakowy,kwasek cytynowy,cukier.
Cukinia gotowana  100 g,cukinia kostka mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł,kompotowa,jabłko,cukier,kwasek cytrynowy.

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka z tuńczyka i warzyw  150 g ( RYB,)
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio
rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Pomidorki koktajlowe 100 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Pomarańcza 250g -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2124.60 kcal;
  • Białko ogółem: 92.47 g;
  • Tłuszcz: 69.43 g; Kw. tł. nasy.: 15.49 g;
  • Węglowodany ogółem: 291.28 g; W tym cukry: 80.22 g; 
  • Błonnik pok. 27.43 g; 
  • Sól: 12.63 g
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK