Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Lipiec 2027

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2027-07-01 - Czwartek
  • 2027-07-02 - Piątek
  • 2027-07-03 - Sobota
  • 2027-07-04 - Niedziela
  • 2027-07-05 - Poniedziałek
  • 2027-07-06 - Wtorek
  • 2027-07-07 - Środa
  • 2027-07-08 - Czwartek
  • 2027-07-09 - Piątek
  • 2027-07-10 - Sobota
  • 2027-07-11 - Niedziela
  • 2027-07-12 - Poniedziałek
  • 2027-07-13 - Wtorek
  • 2027-07-14 - Środa
  • 2027-07-15 - Czwartek
  • 2027-07-16 - Piątek
  • 2027-07-17 - Sobota
  • 2027-07-18 - Niedziela
  • 2027-07-19 - Poniedziałek
  • 2027-07-20 - Wtorek
  • 2027-07-21 - Środa
  • 2027-07-22 - Czwartek
  • 2027-07-23 - Piątek
  • 2027-07-24 - Sobota
  • 2027-07-25 - Niedziela
  • 2027-07-26 - Poniedziałek
  • 2027-07-27 - Wtorek
  • 2027-07-28 - Środa
  • 2027-07-29 - Czwartek
  • 2027-07-30 - Piątek
  • 2027-07-31 - Sobota
Menu na dzień: 2024-02-24 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pasztet warzywny (marchew i cukinia)  60 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Ogórek kiszony z cebulką z olejem 80 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Serek homo naturalny 150g 1 szt ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z dyni z prażonymi ziarnami 300 g (SOJ, SEL,),dynia kostka mrozona,prażone pestki słonecznika,ziemniaki,bułka paryska,sól,śmietanka,włoszczyzna 3skł,paski.
Burger z białego sera, jaj i warzyw 110 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE,GOR, GLU OW,),twaróg półtłusty,kalafior mrożony,ziemniaki,fasolka szparagowa mrożona,jajko,sól,bułka tarta,olej rzepakowy,przyprawy.
Sos chrzanowy  120 g ( MLE, S02,),śmietanka,sól,chrzan tarty.
Surówka z białej kapusty z koperkiem i kukurydzą b/c  100 g,kapusta biała,koper świeży,kukurydza konserwowa,sól,olej rzepakowy.
Brokuł gotowany  100 g,brokuły mrożone,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka 4 skł,kompotowa mrożona,kwasek cytrynowy,jabłka.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka z kuskusemi fasola czerwoną z warzywami w stylu meksykańskim 150 g (GLU PSZ, SOJ,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Roszponka 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Muffin warzywny z wędliną 75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2171.49 kcal;
  • Białko ogółem: 97.16 g;
  • Tłuszcz:102.69 g; Kw. tł. nasy.: 31.86 g;
  • Węglowodany ogółem: 230.24 g; W tym cukry: 37.82 g;
  • Błonnik pok.: 34.68 g;
  • Sól: 13.43 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK