Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Listopad 2019

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2019-11-01 - Piątek
  • 2019-11-02 - Sobota
  • 2019-11-03 - Niedziela
  • 2019-11-04 - Poniedziałek
  • 2019-11-05 - Wtorek
  • 2019-11-06 - Środa
  • 2019-11-07 - Czwartek
  • 2019-11-08 - Piątek
  • 2019-11-09 - Sobota
  • 2019-11-10 - Niedziela
  • 2019-11-11 - Poniedziałek
  • 2019-11-12 - Wtorek
  • 2019-11-13 - Środa
  • 2019-11-14 - Czwartek
  • 2019-11-15 - Piątek
  • 2019-11-16 - Sobota
  • 2019-11-17 - Niedziela
  • 2019-11-18 - Poniedziałek
  • 2019-11-19 - Wtorek
  • 2019-11-20 - Środa
  • 2019-11-21 - Czwartek
  • 2019-11-22 - Piątek
  • 2019-11-23 - Sobota
  • 2019-11-24 - Niedziela
  • 2019-11-25 - Poniedziałek
  • 2019-11-26 - Wtorek
  • 2019-11-27 - Środa
  • 2019-11-28 - Czwartek
  • 2019-11-29 - Piątek
  • 2019-11-30 - Sobota
Menu na dzień: 2024-02-22 - Czwartek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.)- 1 szt ( MLE,)
Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g
Pasta jajeczna z awokado  60 g ( JAJ, MLE, GOR, S02,)
Mix sałat z pomidorkami koktailowymi i nasionami C&C 100 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml
Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE,)


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z buraków z zielonym groszkiem  300 g (SOJ, SEL,),buraki,ziemniaki,włoszczyzna 3skł,paski mrozona,sól,przyprawy,zielony groszek mrożony.
Udo z kurczaka wolno gotowane w glazurze miodowej  100 g,udo z kurczaka b/k/b/s,przyprawy,miód sztuczny,olej rzepakowy.
Ziemniaki pieczone w ziołach  200g,ziemniaki,przyprawy,słodka papryka,olej rzepakowy.
Surówka z pora z jabłkiem  100 g (MLE,),por,jabłko,olej rzepakowy,cukier.
Marchewka mini z groszkiem i sezamem  100 g (SEZ,),marchew mini mrożona,groszek zielon y mrożony,sezam,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłko,kwasek cytrynowy,cukier.


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Serek wiejski ze szczypiorkiem  60 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Surówka z selera naciowego i marchwi (dieta) 100 g ( MLE, SEL,)
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2160.37 kcal;
  • Białko ogółem: 93.01 g;
  • Tłuszcz: 87.08 g; Kw. tł. nasy.: 19.31 g
  • Węglowodany ogółem: 263.18 g; W tym cukry: 62.98 g;
  • Błonnik pok.:34.60 g; 
  • Sól: 10.51 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK