Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Czerwiec 2027

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2027-06-01 - Wtorek
  • 2027-06-02 - Środa
  • 2027-06-03 - Czwartek
  • 2027-06-04 - Piątek
  • 2027-06-05 - Sobota
  • 2027-06-06 - Niedziela
  • 2027-06-07 - Poniedziałek
  • 2027-06-08 - Wtorek
  • 2027-06-09 - Środa
  • 2027-06-10 - Czwartek
  • 2027-06-11 - Piątek
  • 2027-06-12 - Sobota
  • 2027-06-13 - Niedziela
  • 2027-06-14 - Poniedziałek
  • 2027-06-15 - Wtorek
  • 2027-06-16 - Środa
  • 2027-06-17 - Czwartek
  • 2027-06-18 - Piątek
  • 2027-06-19 - Sobota
  • 2027-06-20 - Niedziela
  • 2027-06-21 - Poniedziałek
  • 2027-06-22 - Wtorek
  • 2027-06-23 - Środa
  • 2027-06-24 - Czwartek
  • 2027-06-25 - Piątek
  • 2027-06-26 - Sobota
  • 2027-06-27 - Niedziela
  • 2027-06-28 - Poniedziałek
  • 2027-06-29 - Wtorek
  • 2027-06-30 - Środa
Menu na dzień: 2024-02-21 - Środa
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Muffin warzywny z wędliną  75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Twarożek 50 g (MLE,)
Sałatka z pomidorów i koperku 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Koperkowa z ziemniakami  300 g (SOJ, MLE, SEL,),koper świeży,ziemniaki,włoszczyzna 3skł,paski,sól.
Gulasz wieprzowy z warzywami 200 g (SEL, GOR,),łopatka wp/b/k,włoszczyzna 3skł paski,mąka pszenna,sól,przyprawy.
Ryż gotowany na sypko  200 g,ryż biały,sól,olej rzepakowy.
Surówka z selera i brzoskwini b/c 100 g (SEL,),seler korzeń,brzoskwinie,jogurt naturalny,kwasek cytrynowy,sól.
Bukiet warzyw gotowanych  100 g, kalafior,brokuł,marchew.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,jabłko,kwasek cytynowy,cukier.


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka jarzynowa dieta 150 g ( JAJ, MLE,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Kiwi 1 szt 1 szt
Sałata zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja II

Pudding chia z musem mango  150 g

 
Wartości odżywcze
  • Wartość energetyczna: 2245.54 kcal;
  • Białko ogółem: 87.79 g; 
  • Tłuszcz:74.93 g; Kw. tł. nasy.: 28.21 g;
  • Węglowodany ogółem: 321.24 g; Wtym cukry: 83.62 g;
  • Błonnik pok.:25.00 g;
  • Sól: 13.80 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK