Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Wrzesień 2020

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2020-09-01 - Wtorek
  • 2020-09-02 - Środa
  • 2020-09-03 - Czwartek
  • 2020-09-04 - Piątek
  • 2020-09-05 - Sobota
  • 2020-09-06 - Niedziela
  • 2020-09-07 - Poniedziałek
  • 2020-09-08 - Wtorek
  • 2020-09-09 - Środa
  • 2020-09-10 - Czwartek
  • 2020-09-11 - Piątek
  • 2020-09-12 - Sobota
  • 2020-09-13 - Niedziela
  • 2020-09-14 - Poniedziałek
  • 2020-09-15 - Wtorek
  • 2020-09-16 - Środa
  • 2020-09-17 - Czwartek
  • 2020-09-18 - Piątek
  • 2020-09-19 - Sobota
  • 2020-09-20 - Niedziela
  • 2020-09-21 - Poniedziałek
  • 2020-09-22 - Wtorek
  • 2020-09-23 - Środa
  • 2020-09-24 - Czwartek
  • 2020-09-25 - Piątek
  • 2020-09-26 - Sobota
  • 2020-09-27 - Niedziela
  • 2020-09-28 - Poniedziałek
  • 2020-09-29 - Wtorek
  • 2020-09-30 - Środa
Menu na dzień: 2024-02-15 - Czwartek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Kiełbasa szynkowa dębowa wpieprzowa średno rozdrobniona
wędzona,parzona,z dodatkiem wody w osłonce niejadalnej 50 g
Hummus 60 g (SOJ,)
Mix warzyw (seler naciowy, pomidorki koktailowe, marchew)  100 g (SEL,)
Sałata lodowa 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Kefir 2.0% tł 150g -1 szt (MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa szpinakowa z jajkiem  300 g (JAJ, SOJ, SEL,),włoszczyzna 3skł,paski mrożona,szpinak rozdrobniony,sól,jajko.
Kotlet De Volaile z masłem  110 g (GLU PSZ, JAJ, MLE,),filet z kurczaka b/k/b/s,masło,sól,pieprz czarny mielony,bułka tarta,olej rzepakowy.
Ziemniaki łódeczki  200 g,ziemniaki,papryka słodka mielona,olej rzepakowy,sól.
Surówka z pora z koperkiem  100g,miód,koper świeży,por,sól,kwasek cytrynowy.
Kalafior gotowny 100 g,kalafior mrożony,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,cukier,kwasek cytrynowy.


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Wegetariańskie stripsy a'la kurczak o smaku naturalnym 80 g ( SOJ,)
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio
rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Dip jogurtowy o smaku czosnkowym 10 g ( MLE,)
Sałatka wiosenna 100 g ( SOJ,)
Roszponka 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja II

Sok pomidorowy 0,3l -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2090.34 kcal;
  • Białko: 99.77 g;
  • Tłuszcze: 85.31g; Kw. tł. nasy.: 19.95 g; 
  • Węglowodany ogółem: 238.62 g;W tym cukry: 29.24 g; 
  • Błonnik pokarmowy: 40.60 g;
  • Sól: 13.66 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK