Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-10-01 - Niedziela
  • 2023-10-02 - Poniedziałek
  • 2023-10-03 - Wtorek
  • 2023-10-04 - Środa
  • 2023-10-05 - Czwartek
  • 2023-10-06 - Piątek
  • 2023-10-07 - Sobota
  • 2023-10-08 - Niedziela
  • 2023-10-09 - Poniedziałek
  • 2023-10-10 - Wtorek
  • 2023-10-11 - Środa
  • 2023-10-12 - Czwartek
  • 2023-10-13 - Piątek
  • 2023-10-14 - Sobota
  • 2023-10-15 - Niedziela
  • 2023-10-16 - Poniedziałek
  • 2023-10-17 - Wtorek
  • 2023-10-18 - Środa
  • 2023-10-19 - Czwartek
  • 2023-10-20 - Piątek
  • 2023-10-21 - Sobota
  • 2023-10-22 - Niedziela
  • 2023-10-23 - Poniedziałek
  • 2023-10-24 - Wtorek
  • 2023-10-25 - Środa
  • 2023-10-26 - Czwartek
  • 2023-10-27 - Piątek
  • 2023-10-28 - Sobota
  • 2023-10-29 - Niedziela
  • 2023-10-30 - Poniedziałek
  • 2023-10-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-02-14 - Środa
I Śniadanie

Bułeczka pszenna 30g -1 szt ( GLU PSZ,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Frittata ze szpinakiem i wędliną (dieta)  100 g ( JAJ, SOJ, MLE,)
Sos jogurtowy naturalny  100 g ( MLE,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła C&C 20 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa cebulowa  300 g (GLU PSZ,MLE,),cebula,włoszczyzna 3skł,paski mrożona,sól,bułka paryska,przyprawy,śmietanka,ziemniaki.
Pulpety z dorsza  80 g ( RYB,),dorsz mrożony b/s,jajka,bułka paryska,tarta,sól,przyprawy,koperek świeży.
Sos cytrynowy  100 g ( MLE,),cytryna,kwasek cytrynowy,sól,mąka pszenna,cukier.
Kasza pęczak gotowana na sypko C&C 200 g (GLU PSZ,),kasza pęczak,sól,olej rzepakowy.
Sałatka szwedzka  100 g ( GOR,),ogórek kiszony,cebula,papryka konserwowa,olej rzepakowy,pieprz czarny mielony.
Cukinia z papryka gotowana  100g,cukinia kostka mrożona,sól,olej rzepakowy,papryka mrożona.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł mrożona kompotowa,kwasek cytrynowy,cukier.


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g- 1 szt
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Ogórek świeży 80 g
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Pudding chia z musem z kiwi  200 g

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2299.80 kcal; 
  • Białko: 89.47 g; 
  • Tłuszcze: 92.56g; Kw. tł. nasy.: 35.87 g; 
  • Węglowodany ogółem: 276.88 g;W tym cukry: 74.07 g; 
  • Błonnik pokarmowy: 34.43 g
  • Sól: 10.52 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK