Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Luty 2022
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2022-02-01 - Wtorek
- 2022-02-02 - Środa
- 2022-02-03 - Czwartek
- 2022-02-04 - Piątek
- 2022-02-05 - Sobota
- 2022-02-06 - Niedziela
- 2022-02-07 - Poniedziałek
- 2022-02-08 - Wtorek
- 2022-02-09 - Środa
- 2022-02-10 - Czwartek
- 2022-02-11 - Piątek
- 2022-02-12 - Sobota
- 2022-02-13 - Niedziela
- 2022-02-14 - Poniedziałek
- 2022-02-15 - Wtorek
- 2022-02-16 - Środa
- 2022-02-17 - Czwartek
- 2022-02-18 - Piątek
- 2022-02-19 - Sobota
- 2022-02-20 - Niedziela
- 2022-02-21 - Poniedziałek
- 2022-02-22 - Wtorek
- 2022-02-23 - Środa
- 2022-02-24 - Czwartek
- 2022-02-25 - Piątek
- 2022-02-26 - Sobota
- 2022-02-27 - Niedziela
- 2022-02-28 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2024-02-12 - Poniedziałek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) | |
II Śniadanie | |
ObiadŻurek z ziemniakami + 300 g ( GLU,PSZ, SOJ, MLE, GLU ŻYT, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE,SEL, GOR, GLU JĘCZ,),żur w proszku,kiełbasa zwyczajna,boczek wędzony,śmietanka,sól,cukier,ziemniaki,włoszczyzna 3skł,paski mrożona,majeranek,liść laurowy,ziele angielskie. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IIMini serniczki z musem malinowym b/c 75 g ( JAJ, MLE,) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK