Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2019

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2019-01-01 - Wtorek
  • 2019-01-02 - Środa
  • 2019-01-03 - Czwartek
  • 2019-01-04 - Piątek
  • 2019-01-05 - Sobota
  • 2019-01-06 - Niedziela
  • 2019-01-07 - Poniedziałek
  • 2019-01-08 - Wtorek
  • 2019-01-09 - Środa
  • 2019-01-10 - Czwartek
  • 2019-01-11 - Piątek
  • 2019-01-12 - Sobota
  • 2019-01-13 - Niedziela
  • 2019-01-14 - Poniedziałek
  • 2019-01-15 - Wtorek
  • 2019-01-16 - Środa
  • 2019-01-17 - Czwartek
  • 2019-01-18 - Piątek
  • 2019-01-19 - Sobota
  • 2019-01-20 - Niedziela
  • 2019-01-21 - Poniedziałek
  • 2019-01-22 - Wtorek
  • 2019-01-23 - Środa
  • 2019-01-24 - Czwartek
  • 2019-01-25 - Piątek
  • 2019-01-26 - Sobota
  • 2019-01-27 - Niedziela
  • 2019-01-28 - Poniedziałek
  • 2019-01-29 - Wtorek
  • 2019-01-30 - Środa
  • 2019-01-31 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-02-11 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Empanadas z kurczakiem  80 g ( GLU PSZ, MLE,)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Ryżowa z warzywami  300 g ( SOJ,SEL,),ryż biały,włoszczyzna 3skł,paski mrożona,sól,pietruszka natka.
Zapiekanka makaronowa z wieprzowiną i warzywami  350 g (GLU PSZ, JAJ, MLE,),makaron świderki,włoszczyzna 3skł,paski,kalafior mrożony,fasolka szparagowa,łopatka wieprzowa b/k/b/s,śmietanka,olej rzepakowy,sól.
Surówka z selera i jabłka  100 g (SEL,),seler,jabłko,śmietanka,jogurt naturalny,cukier,kwasek cytrynowy.
Bukiet warzyw gotowanych  100 g, mieszanka 3skł ( kalafior,brokuł,marchew)
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł,kompotowa mrożona,cukier,kwasek cytrynowy.

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka z tuńczyka i warzyw  150 g ( RYB,)
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio
rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Pomidorki koktajlowe 100 g
Sałata strzępiasta zielona 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Pomarańcza 250g -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2198.07 kcal;
  • Białko: 111.56 g; 
  • Tłuszcze:76.82 g; Kw. tł. nasy.: 18.55 g;
  • Węglowodany ogółem:276.35 g; W tym cukry: 79.04 g; 
  • Błonnik pokarmowy :29.11 g; 
  • Sól: 13.90 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK