Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Czerwiec 2022

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2022-06-01 - Środa
  • 2022-06-02 - Czwartek
  • 2022-06-03 - Piątek
  • 2022-06-04 - Sobota
  • 2022-06-05 - Niedziela
  • 2022-06-06 - Poniedziałek
  • 2022-06-07 - Wtorek
  • 2022-06-08 - Środa
  • 2022-06-09 - Czwartek
  • 2022-06-10 - Piątek
  • 2022-06-11 - Sobota
  • 2022-06-12 - Niedziela
  • 2022-06-13 - Poniedziałek
  • 2022-06-14 - Wtorek
  • 2022-06-15 - Środa
  • 2022-06-16 - Czwartek
  • 2022-06-17 - Piątek
  • 2022-06-18 - Sobota
  • 2022-06-19 - Niedziela
  • 2022-06-20 - Poniedziałek
  • 2022-06-21 - Wtorek
  • 2022-06-22 - Środa
  • 2022-06-23 - Czwartek
  • 2022-06-24 - Piątek
  • 2022-06-25 - Sobota
  • 2022-06-26 - Niedziela
  • 2022-06-27 - Poniedziałek
  • 2022-06-28 - Wtorek
  • 2022-06-29 - Środa
  • 2022-06-30 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-02-10 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pasztet warzywny (marchew i cukinia) + 60 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Ogórek kiszony z cebulką z olejem 80 g
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Serek homo naturalny 150g 1 szt ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z dyni z prażonymi ziarnami 300 g (SOJ, SEL,),dynia mrozona kostka,włoszczyzna 3skł,paski mrozona,bułka paryska,śmietanka,sól,słonecznik prażony.
Podudzie pieczone paprykowe 120 g,podudzie z kurczaka b/s/b/k,papryka słodka,olej rzepakowy.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,ziemniaki, koper świeży.
Sałata lodowa z sosem winegret b/c 100 g (GOR,),sałata lodowa,olej rzepakowy,przyprawy.
Kalafior gotowny 100 g,kalafior mrożony,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka 4skł,kompotowa,jabłko,kwasek cytrynowy.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka z makaronem orzo z warzywami w stylu tajskim  150 g ( OZI,SOJ,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Roszponka 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Muffin warzywny z wędliną 75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2447.74 kcal; 
  • Białko: 105.93 g;
  • Tłuszcze:123.29 g; Kw. tł. nasy.: 32.46 g;
  • Węglowodany ogółem: 240.22 g; W tym cukry: 31.44 g;
  • Błonnik pokarmowy:31.91 g; 
  • Sól: 12.95 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK