Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Marzec 2030

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2030-03-01 - Piątek
  • 2030-03-02 - Sobota
  • 2030-03-03 - Niedziela
  • 2030-03-04 - Poniedziałek
  • 2030-03-05 - Wtorek
  • 2030-03-06 - Środa
  • 2030-03-07 - Czwartek
  • 2030-03-08 - Piątek
  • 2030-03-09 - Sobota
  • 2030-03-10 - Niedziela
  • 2030-03-11 - Poniedziałek
  • 2030-03-12 - Wtorek
  • 2030-03-13 - Środa
  • 2030-03-14 - Czwartek
  • 2030-03-15 - Piątek
  • 2030-03-16 - Sobota
  • 2030-03-17 - Niedziela
  • 2030-03-18 - Poniedziałek
  • 2030-03-19 - Wtorek
  • 2030-03-20 - Środa
  • 2030-03-21 - Czwartek
  • 2030-03-22 - Piątek
  • 2030-03-23 - Sobota
  • 2030-03-24 - Niedziela
  • 2030-03-25 - Poniedziałek
  • 2030-03-26 - Wtorek
  • 2030-03-27 - Środa
  • 2030-03-28 - Czwartek
  • 2030-03-29 - Piątek
  • 2030-03-30 - Sobota
  • 2030-03-31 - Niedziela
Menu na dzień: 2024-02-08 - Czwartek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g
Pasta jajeczna z awokado  60 g ( JAJ, MLE, GOR, S02,)
Mix sałat z pomidorkami koktailowymi i nasionami C&C 100 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml
Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE,)


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z buraków z zielonym groszkiem 300 g (SOJ, SEL,),buraki,groszek zielony mrożony,bułka paryska,śmietana,sól,przyprawy,mąka przenna,włoszczyzna 3 skł,paski (marchew,pietruszka,seler)
Udo z kurczaka wolno gotowane w glazurze miodowej  100 g,udko z kurczaka b/s/b/k,miód,olej rzepakowy,sól,przyprawy.
Ziemniaki pieczone w ziołach  200 g,ziemniaki,przyprawy,sól.
Surówka z pora z jabłkiem  100 g (MLE,),por,jabłko,śmietanka,sól.
Marchewka mini z groszkiem i sezamem  100 g (SEZ,),marchew mini mrożona,groszek zielony mrożony,sezam,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa mrżona,jabłko,kwasek cytynowy,cukier.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Serek wiejski ze szczypiorkiem  60 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Surówka z selera naciowego i marchwi (dieta)  100 g ( MLE, SEL,)
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany  - 1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Energa: 2160.37 kcal;
  • Białko: 93.01 g;
  • Tłuszcze: 87.08g; Kw. tł. nasy.: 19.31 g;
  • Węglowodany ogólem: 263.18 g; W tym cukry: 62.98 g; 
  • Błonnik pokarmowy: 34.60 g;
  • Sól: 10.51 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK