Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Styczeń 2030
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2030-01-01 - Wtorek
- 2030-01-02 - Środa
- 2030-01-03 - Czwartek
- 2030-01-04 - Piątek
- 2030-01-05 - Sobota
- 2030-01-06 - Niedziela
- 2030-01-07 - Poniedziałek
- 2030-01-08 - Wtorek
- 2030-01-09 - Środa
- 2030-01-10 - Czwartek
- 2030-01-11 - Piątek
- 2030-01-12 - Sobota
- 2030-01-13 - Niedziela
- 2030-01-14 - Poniedziałek
- 2030-01-15 - Wtorek
- 2030-01-16 - Środa
- 2030-01-17 - Czwartek
- 2030-01-18 - Piątek
- 2030-01-19 - Sobota
- 2030-01-20 - Niedziela
- 2030-01-21 - Poniedziałek
- 2030-01-22 - Wtorek
- 2030-01-23 - Środa
- 2030-01-24 - Czwartek
- 2030-01-25 - Piątek
- 2030-01-26 - Sobota
- 2030-01-27 - Niedziela
- 2030-01-28 - Poniedziałek
- 2030-01-29 - Wtorek
- 2030-01-30 - Środa
- 2030-01-31 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-02-08 - Czwartek | |
I ŚniadanieChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
II Śniadanie | |
ObiadKrem z buraków z zielonym groszkiem 300 g (SOJ, SEL,),buraki,groszek zielony mrożony,bułka paryska,śmietana,sól,przyprawy,mąka przenna,włoszczyzna 3 skł,paski (marchew,pietruszka,seler) | |
Kolacja IChleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,) | |
Kolacja IIMus owocowo-warzywny 100g-produkt pasteryzowany - 1 szt | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK