Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Lipiec 2020

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2020-07-01 - Środa
  • 2020-07-02 - Czwartek
  • 2020-07-03 - Piątek
  • 2020-07-04 - Sobota
  • 2020-07-05 - Niedziela
  • 2020-07-06 - Poniedziałek
  • 2020-07-07 - Wtorek
  • 2020-07-08 - Środa
  • 2020-07-09 - Czwartek
  • 2020-07-10 - Piątek
  • 2020-07-11 - Sobota
  • 2020-07-12 - Niedziela
  • 2020-07-13 - Poniedziałek
  • 2020-07-14 - Wtorek
  • 2020-07-15 - Środa
  • 2020-07-16 - Czwartek
  • 2020-07-17 - Piątek
  • 2020-07-18 - Sobota
  • 2020-07-19 - Niedziela
  • 2020-07-20 - Poniedziałek
  • 2020-07-21 - Wtorek
  • 2020-07-22 - Środa
  • 2020-07-23 - Czwartek
  • 2020-07-24 - Piątek
  • 2020-07-25 - Sobota
  • 2020-07-26 - Niedziela
  • 2020-07-27 - Poniedziałek
  • 2020-07-28 - Wtorek
  • 2020-07-29 - Środa
  • 2020-07-30 - Czwartek
  • 2020-07-31 - Piątek
Menu na dzień: 2024-02-07 - Środa
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) - 1 szt ( MLE,)
Muffin warzywny z wędliną  75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Rzodkiewka 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
II Śniadanie
 
Obiad

Kapuśniak z ziemniakami  300 g (GLU PSZ, SOJ, SEL,),kapusta biała,ziemniaki,włoszczyzna 3skł,paski )marchew,pietruszka,seler),sól,pieprz.
Gulasz wieprzowy w stylu greckim 200 g,mieszanka 3skł,paski,łopatka wp/b/k,mąka pszenna,sól,pieprz,koncentrat pomidorowy,pomidory w puszce.
Ryż brązowy na sypko  200 g,ryż brązowy,sól,olej rzepakowy.
Surówka z selera i brzoskwini b/c 100 g (SEL,),seler,jogurt naturalny,śmietana,kwasek cytrynowy,sól,brzoskwinie w puszce.
Bukiet warzyw gotowanych  100 g,brokuł,kalafior,marchew,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,kwasek cytrynowy.


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g - 1 szt
Medaliony z morszczuka z warzywami C&C 100 g ( RYB,)
Dip jogurtowy o smaku czosnkowym  30 g ( MLE,)
Kiwi 1 szt -1 szt
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Sałatka z pęczakiem, soczewicą i pomidorami suszonymi  200 g ( GLU,PSZ, MLE )

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2116.33 kcal; 
  • Białko: 87.95 g;
  • Tłuszcze: 78.11g; Kw. tł. nasy.: 29.02 g; 
  • Węglowodany ogółem: 277.62 g;W tym cukry: 47.20 g; 
  • Błonnik pokrmowy: 41.93 g;
  • Sól: 12.81 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK