Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-01-01 - Niedziela
  • 2023-01-02 - Poniedziałek
  • 2023-01-03 - Wtorek
  • 2023-01-04 - Środa
  • 2023-01-05 - Czwartek
  • 2023-01-06 - Piątek
  • 2023-01-07 - Sobota
  • 2023-01-08 - Niedziela
  • 2023-01-09 - Poniedziałek
  • 2023-01-10 - Wtorek
  • 2023-01-11 - Środa
  • 2023-01-12 - Czwartek
  • 2023-01-13 - Piątek
  • 2023-01-14 - Sobota
  • 2023-01-15 - Niedziela
  • 2023-01-16 - Poniedziałek
  • 2023-01-17 - Wtorek
  • 2023-01-18 - Środa
  • 2023-01-19 - Czwartek
  • 2023-01-20 - Piątek
  • 2023-01-21 - Sobota
  • 2023-01-22 - Niedziela
  • 2023-01-23 - Poniedziałek
  • 2023-01-24 - Wtorek
  • 2023-01-25 - Środa
  • 2023-01-26 - Czwartek
  • 2023-01-27 - Piątek
  • 2023-01-28 - Sobota
  • 2023-01-29 - Niedziela
  • 2023-01-30 - Poniedziałek
  • 2023-01-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-02-06 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.)- 1 szt ( MLE,)
Jajko w sosie tatarskim  100 g ( JAJ, MLE, GOR,)
Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony
wędzony,parzony,suszony. 50 g
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła C&C 20 g
Papryka świeża 80 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml
jogurt naturalny 100g 1 szt ( MLE,)


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z białych warzyw z grzankami 300 g (GLU PSZ, SOJ, SEL,),szparagi świeże,seler korzeń ,pietruszka korzeń,ziemniaki,bułka paryska,sól,pieprz czarny,śmietanka,włoszczyzna 3skł,paski mrożona.
Karminadel wieprzowy pieczony 100 g (GLU PSZ, JAJ,),łopatka wieprzowa b/k,jajka,bułka tarta,paryska,sól,pieprz czarny mielony,olej rzepakowy.
Salsa pomidorowa  100 g,koncentrat pomidorowy,papryka mrożona,cebula,pomidory w puszce,sól,pieprz,mąka pszenna.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,ziemniaki,koper świeży.
Surówka z kapusty pekińskiej,
kukurydzą, papryką czerwoną i
koperkiem b/c  100 g (MLE,),kapusta pekińska,kukurydza w puszce,papryka czerwona,sól,pieprz,koper świeży,olek rzepakowy.
Buraczki po francusku  100 g,buraki,kwasek cytrynowy,ogórek konserwowy,mąka pszenna,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł kompotowa mrożona,jabłko,kwasek cytrynowy,cukier.


PODSTAWOWA DZIECI (P1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Pasta z fasoli z cebulką  60 g
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Mix warzyw (seler naciowy, pomidorki koktailowe, marchew)  100 g (SEL,)
Sałata lodowa 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Mleko Smakowe UHT 1,5% tł 0,2l -1 szt ( MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2402.41 kcal; 
  • Białko: 89.14 g; 
  • Tłuszcze:104.13 g; Kw. tł. nasy.: 30.71 g;
  • Węglowodany ogółem :288.70 g; W tym cukry: 70.64 g;
  • Błonnik pokarmowy: 35.45 g;
  • Sól: 12.50 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK