Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Listopad 2020

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2020-11-01 - Niedziela
  • 2020-11-02 - Poniedziałek
  • 2020-11-03 - Wtorek
  • 2020-11-04 - Środa
  • 2020-11-05 - Czwartek
  • 2020-11-06 - Piątek
  • 2020-11-07 - Sobota
  • 2020-11-08 - Niedziela
  • 2020-11-09 - Poniedziałek
  • 2020-11-10 - Wtorek
  • 2020-11-11 - Środa
  • 2020-11-12 - Czwartek
  • 2020-11-13 - Piątek
  • 2020-11-14 - Sobota
  • 2020-11-15 - Niedziela
  • 2020-11-16 - Poniedziałek
  • 2020-11-17 - Wtorek
  • 2020-11-18 - Środa
  • 2020-11-19 - Czwartek
  • 2020-11-20 - Piątek
  • 2020-11-21 - Sobota
  • 2020-11-22 - Niedziela
  • 2020-11-23 - Poniedziałek
  • 2020-11-24 - Wtorek
  • 2020-11-25 - Środa
  • 2020-11-26 - Czwartek
  • 2020-11-27 - Piątek
  • 2020-11-28 - Sobota
  • 2020-11-29 - Niedziela
  • 2020-11-30 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2024-02-05 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.)- 1 szt ( MLE,)
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Roszponka 20 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Ogórkowa z ziemniakami  300 g(SOJ, MLE, SEL,),ogórki kiszone,śmietanka,ziemniaki,mieszanka 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),sól,pieprz czarny mielony.
Schab pieczony cały  80 g,schab surowy b/k/b/s,przyprawy.
Sos własny  100 g,maka pszenna.sól.
Kasza gryczana ciemna  200 g,kasza gryczana prażona,sól,olej rzepakowy.
Surówka z czerwonej kapusty z natką
pietruszki i słonecznikiem b/c  100g,czerwona kapusta,natka pietruszki,sól,kwasek cytrynowy,olej rzepakowy,słonecznik łuskany.
Fasolka szparagowa żółta  100 g,fasolka szpparagowa żółta,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł,kompotowa mrożona,jabłko,kwasek cytyrynowy,cukier.


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Bułeczka pszenna 30g 1 szt ( GLU PSZ,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym z kurczakiem i warzywami  150 g(GLU PSZ,)
Serek śmietankowy naturalny 50 g ( MLE,)
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja II

Mini Crispy pieczywo chrupkie orkiszowe ze słonecznikiem sezamem i
siemieniem 30 g 1 szt (GLU PSZ, MLE, SEZ, może zawierać: ORZ, )

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2047.15 kcal;
  • Białko: 88.55 g; 
  • Tłuszcze: 94.72g; Kw. tł. nasy.: 34.06 g;
  • Węglowodany ogółem: 213.48 g;W tym cukry: 54.17 g;
  • Błonnik pokarmowy: 29.08 g;
  • Sól: 12.33 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK