Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2030

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2030-04-01 - Poniedziałek
  • 2030-04-02 - Wtorek
  • 2030-04-03 - Środa
  • 2030-04-04 - Czwartek
  • 2030-04-05 - Piątek
  • 2030-04-06 - Sobota
  • 2030-04-07 - Niedziela
  • 2030-04-08 - Poniedziałek
  • 2030-04-09 - Wtorek
  • 2030-04-10 - Środa
  • 2030-04-11 - Czwartek
  • 2030-04-12 - Piątek
  • 2030-04-13 - Sobota
  • 2030-04-14 - Niedziela
  • 2030-04-15 - Poniedziałek
  • 2030-04-16 - Wtorek
  • 2030-04-17 - Środa
  • 2030-04-18 - Czwartek
  • 2030-04-19 - Piątek
  • 2030-04-20 - Sobota
  • 2030-04-21 - Niedziela
  • 2030-04-22 - Poniedziałek
  • 2030-04-23 - Wtorek
  • 2030-04-24 - Środa
  • 2030-04-25 - Czwartek
  • 2030-04-26 - Piątek
  • 2030-04-27 - Sobota
  • 2030-04-28 - Niedziela
  • 2030-04-29 - Poniedziałek
  • 2030-04-30 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-02-04 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.)- 1 szt ( MLE,)
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Pasta z makreli wędzonej  60 g ( JAJ, RYB, GOR,)
Ogórek konserwowy 100 g ( GOR,)
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z zielonych warzyw z ziarnem słonecznika  300 g (SOJ, SEL,),fasolka szparagowa,mieszanka 3skł,paski mrozona (marchew,piertuszka,seler) mrożona,groszek zielony mrozony,natka pietruszki,ziemniaki,bułka paryska,słonecznik łuskany,śmietanka,sól,pieprz czarny mielony.
Zapieknka ziemniaczana z wp. i warzywami- dieta  350 g ( MLE,),mieszanka 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),kalafior mrożony,brokuł mrożony,ziemniaki,sól,pieprz czarny mielony,przyprawy,łopatka wieprzowa b/k
Sałata lodowa z pomidorami i olejem 100 g,sałata lodowa,pomidory,olej rzepakowy,sól,kwasek cytrynowy.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka 4 skł,kompotowa,jabłko,kwasek cytrynowy.

 

 

 



 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Pyzdra szynkowa-wędzonka wieprzowa szynka wędzona parzona 50 g
Serek wiejski ziarnisty 60 g ( MLE,)
Papryka świeża 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Napój owsiany bez cukru 0,33l 1 szt ( GLU OW, może zawierać: SOJ,ORZ,)
Migdały 10 g (ORZ,)

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 1811.99 kcal;
  • Białko: 90.89 g;
  • Tłuszcze: 84.18g; Kw. tł. nasy.: 23.73 g;
  • Węglowodany ogółem: 187.63 g;W tym cukry: 38.96 g;
  • Bonnik pokarmowy.: 29.48 g;
  • Sól: 12.08 g;
 

Cały jadłospis od 04 lutego do 13 maja

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK