Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-10-01 - Niedziela
  • 2023-10-02 - Poniedziałek
  • 2023-10-03 - Wtorek
  • 2023-10-04 - Środa
  • 2023-10-05 - Czwartek
  • 2023-10-06 - Piątek
  • 2023-10-07 - Sobota
  • 2023-10-08 - Niedziela
  • 2023-10-09 - Poniedziałek
  • 2023-10-10 - Wtorek
  • 2023-10-11 - Środa
  • 2023-10-12 - Czwartek
  • 2023-10-13 - Piątek
  • 2023-10-14 - Sobota
  • 2023-10-15 - Niedziela
  • 2023-10-16 - Poniedziałek
  • 2023-10-17 - Wtorek
  • 2023-10-18 - Środa
  • 2023-10-19 - Czwartek
  • 2023-10-20 - Piątek
  • 2023-10-21 - Sobota
  • 2023-10-22 - Niedziela
  • 2023-10-23 - Poniedziałek
  • 2023-10-24 - Wtorek
  • 2023-10-25 - Środa
  • 2023-10-26 - Czwartek
  • 2023-10-27 - Piątek
  • 2023-10-28 - Sobota
  • 2023-10-29 - Niedziela
  • 2023-10-30 - Poniedziałek
  • 2023-10-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-02-03 - Sobota
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g
Pasta z twarogu z natką pietruszki 60 g ( MLE,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Roszponka 20 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z kalafiora z płatkami kukurydzianymi  300 g ( SOJ,SEL,),kalafior mrożony,natka pietruszki,włoszczyzna 3skł,paski,mleko,sól,płatki kukurydziane,bułaka paryska,ziemniaki.
Makaron penne w sosie szpinakowym z serem białym C&C 300 g (GLU PSZ, MLE,),makaron penne,szpinak rozdrobniony mrożony,sól twaróg biały,śmietanka.
Sałatka z selera naciowego i kopruseler naciowy,koper zielony,sólnatka pietruszki,olej rzepakowy,jabłko.
włoskiego z jabłkiem- dieta  100 g (MLE, SEL,)
Bukiet warzyw gotowanych  100 g,mieszanka 3skł (marchew,kalafior,brokuł),sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,jabłko,cukier,kwasek cytrynowy.

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Naleśniki szpinakowe z serem kanapkowym C&C 140 g ( GLU PSZ, JAJ,MLE,)
Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 50 g

Sos koperkowy 50 g (MLE, GOR,)
Sałata lodowa z pomidorami i olejem  100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Pomarańcza 250g -1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2208.06 kcal;
  • Białko: 84.25 g; 
  • Tłuszcze: 79.99g; Kw. tł. nasy.: 28.71 g; 
  • Węglowadany ogółem: 296.75 g;W tym cukry: 78.89 g;
  • Błonnik pokarmowy: 26.00 g;
  • Sól: 11.71 g;
 

Cały jadłospis od 29 stycznia do 04 lutego

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK