Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-02-01 - Niedziela
  • 2026-02-02 - Poniedziałek
  • 2026-02-03 - Wtorek
  • 2026-02-04 - Środa
  • 2026-02-05 - Czwartek
  • 2026-02-06 - Piątek
  • 2026-02-07 - Sobota
  • 2026-02-08 - Niedziela
  • 2026-02-09 - Poniedziałek
  • 2026-02-10 - Wtorek
  • 2026-02-11 - Środa
  • 2026-02-12 - Czwartek
  • 2026-02-13 - Piątek
  • 2026-02-14 - Sobota
  • 2026-02-15 - Niedziela
  • 2026-02-16 - Poniedziałek
  • 2026-02-17 - Wtorek
  • 2026-02-18 - Środa
  • 2026-02-19 - Czwartek
  • 2026-02-20 - Piątek
  • 2026-02-21 - Sobota
  • 2026-02-22 - Niedziela
  • 2026-02-23 - Poniedziałek
  • 2026-02-24 - Wtorek
  • 2026-02-25 - Środa
  • 2026-02-26 - Czwartek
  • 2026-02-27 - Piątek
  • 2026-02-28 - Sobota
Menu na dzień: 2024-01-30 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g
Tuńczyk z cebulką + 60 g ( RYB, SOJ,)
Sałata lodowa z pomidorami i olejem + 100 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z pomidorów z mozzarellą 300 g (SOJ, MLE, SEL,),koncentrat pomidorowy,pomidory w puszce,sol,ziemniaki,włoszczyzna mrożona,bułka paryska,ser mozzarella.
Roladka wieprzowa z warzywami,
pieczona  80 g (GLU PSZ, JAJ,SEL,),łopatka wpieprzowa b/k/b/s,jajka,bułka tarta,paryska,sól,pieprz,włoszczyzna 3skł,paski, olej rzepakowy.
Sos własny  100 g (MLE,),mąka pszenna,sól.
Ziemniaki gotowane z koperkiem 200 g,ziemniaki,sól,koper świeży.
Surówka z kapusty pekińskiej z
kukurydzą  100 g (MLE,),kapusta pekińska,kukuryfdza konserwowa,sól,olej rzepakowy,kwasek cytrynowy.
Brokuł gotowany  100 g,brokuł gotowany,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka 4skł kompotowa,kwasek cytrynowy.


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Pasztet warzywny (marchew i cukinia) + 50 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Twarożek z rzodkiewką + 60 g ( MLE,)
Ogórek kiszony 100 g
Sałata strzępiasta czerwona 10 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt
Pieczywo chrupkie ekstrudowane-żytnie 20 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT, GL )

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 1920.09 kcal;
  • Białko: 83.52 g; 
  • Tłuszcze: 71.63 g; Kw. tł. nasy.: 20.10 g;
  • Węglowodany ogółem: 247.80 g; W tym cukry: 36.01 g;
  • Błonnik pokarmowy: 36.88 g;
  • Sól: 11.53 g;
 

Cały jadłospis od 29 stycznia do 04 lutego

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK