Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2027

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2027-02-01 - Poniedziałek
  • 2027-02-02 - Wtorek
  • 2027-02-03 - Środa
  • 2027-02-04 - Czwartek
  • 2027-02-05 - Piątek
  • 2027-02-06 - Sobota
  • 2027-02-07 - Niedziela
  • 2027-02-08 - Poniedziałek
  • 2027-02-09 - Wtorek
  • 2027-02-10 - Środa
  • 2027-02-11 - Czwartek
  • 2027-02-12 - Piątek
  • 2027-02-13 - Sobota
  • 2027-02-14 - Niedziela
  • 2027-02-15 - Poniedziałek
  • 2027-02-16 - Wtorek
  • 2027-02-17 - Środa
  • 2027-02-18 - Czwartek
  • 2027-02-19 - Piątek
  • 2027-02-20 - Sobota
  • 2027-02-21 - Niedziela
  • 2027-02-22 - Poniedziałek
  • 2027-02-23 - Wtorek
  • 2027-02-24 - Środa
  • 2027-02-25 - Czwartek
  • 2027-02-26 - Piątek
  • 2027-02-27 - Sobota
  • 2027-02-28 - Niedziela
Menu na dzień: 2024-01-29 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynka Delikatesowa z kurczaka produkt drobiowy grubo rozdrobniony
parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Serek wiejski ze szczypiorkiem C&C 60 g ( MLE,)
Seler naciowy 80 g (SEL,)
Sałata strzępiasta czerwona 20 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Żurek z ziemniakami C&C 300 g(GLU PSZ, SOJ, MLE, GLU ŻYT,
może zawierać: GLU PSZ, JAJ,MLE, SEL, GOR, GLU JĘCZ, ),żur w proszku,śmietanka,grzyby suszone,włoszczyzna paski mrożona,ziemniaki,kiełbasa biała parzona surowa.sól,pieprz czarny.
Karkówka pieczona C&C 80 g (GOR,),karkówka surowab/k/b/s,sól,pieprz.
Sos pieczeniowy C&C 100 g ( SOJ,MLE,),mąka pszenna,sól,sos pieczeniowy proszek.
Ziemniaki gotowane z koperkiem C&C 200 g,ziemniaki gotowane,sól.
Surówka z kapusty włoskiej C&C100 g,kapusta włoska,marchew,jabłko,cebula,olej rzepakowy,sól,pieprz czarny.
Bukiet warzyw gotowanych 100 g,mieszanka kkrólewska (marchew,kalafior,brokuł),sól.
Kompot owocowy z/c 250 ml,mieszanka 4skł,kompotowa,jabłko,cukier,kwasek cytrynowy.


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Pasta z groszku zielonego C&C 60 g ( OZI,)
Pomidorki koktajlowe 80 g
Roszponka 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja II

Mini serniczki z musem malinowym b/c C&C 75 g ( JAJ, MLE,)

 
Wartości odżywcze
 

Cały jadłospis od 29 stycznia do 04 lutego

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK