Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2019

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2019-10-01 - Wtorek
  • 2019-10-02 - Środa
  • 2019-10-03 - Czwartek
  • 2019-10-04 - Piątek
  • 2019-10-05 - Sobota
  • 2019-10-06 - Niedziela
  • 2019-10-07 - Poniedziałek
  • 2019-10-08 - Wtorek
  • 2019-10-09 - Środa
  • 2019-10-10 - Czwartek
  • 2019-10-11 - Piątek
  • 2019-10-12 - Sobota
  • 2019-10-13 - Niedziela
  • 2019-10-14 - Poniedziałek
  • 2019-10-15 - Wtorek
  • 2019-10-16 - Środa
  • 2019-10-17 - Czwartek
  • 2019-10-18 - Piątek
  • 2019-10-19 - Sobota
  • 2019-10-20 - Niedziela
  • 2019-10-21 - Poniedziałek
  • 2019-10-22 - Wtorek
  • 2019-10-23 - Środa
  • 2019-10-24 - Czwartek
  • 2019-10-25 - Piątek
  • 2019-10-26 - Sobota
  • 2019-10-27 - Niedziela
  • 2019-10-28 - Poniedziałek
  • 2019-10-29 - Wtorek
  • 2019-10-30 - Środa
  • 2019-10-31 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-01-28 - Niedziela
I Śniadanie

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Empanadas z kurczakiem C&C 80 g ( GLU PSZ, MLE,)
Szynkowa dębowa kieł.wp.gr.rozd.wędz.parzo.z dodat.wody w osł.niejad 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Rukola 20 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Ryżowa z warzywami C&C 300 g (SOJ, SEL,),ryż biały,sól, włoszczyzna 3skł,paski,natka pietruszki.
Filet z indyka pieczony cały C&C 80 g,filet z indyka surowy b/s/b/k,sól,pieprz mielony.
Ziemniaki pieczone w ziołach C&C 200 g,ziemniaki obrane,sól,przyprawy.
Sałatka z buraka i jabłka bez cukru C&C 100 g,buraki,jabłka,kwasek cytrynowy,sól.
Cukinia gotowana C&C 100 g,cukinia mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł,mrożona,jabłka,kwasek cytrynowy,cukier.

 
Kolacja I

Chleb mieszany pszenno-żytni 90 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka z tuńczyka i warzyw C&C 150 g ( RYB,)
Polędwica delikatna-produkt blokowy drobiowo-wieprzowy,średnio
rozdrobniony,parzony w osłonce niejadalnej 50 g
Pomidorki koktajlowe 100 g
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Pomarańcza 250g 1 szt

 
Wartości odżywcze
 

Cały jadłospis od 22 stycznia do 28 stycznia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK