Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-02-01 - Niedziela
  • 2026-02-02 - Poniedziałek
  • 2026-02-03 - Wtorek
  • 2026-02-04 - Środa
  • 2026-02-05 - Czwartek
  • 2026-02-06 - Piątek
  • 2026-02-07 - Sobota
  • 2026-02-08 - Niedziela
  • 2026-02-09 - Poniedziałek
  • 2026-02-10 - Wtorek
  • 2026-02-11 - Środa
  • 2026-02-12 - Czwartek
  • 2026-02-13 - Piątek
  • 2026-02-14 - Sobota
  • 2026-02-15 - Niedziela
  • 2026-02-16 - Poniedziałek
  • 2026-02-17 - Wtorek
  • 2026-02-18 - Środa
  • 2026-02-19 - Czwartek
  • 2026-02-20 - Piątek
  • 2026-02-21 - Sobota
  • 2026-02-22 - Niedziela
  • 2026-02-23 - Poniedziałek
  • 2026-02-24 - Wtorek
  • 2026-02-25 - Środa
  • 2026-02-26 - Czwartek
  • 2026-02-27 - Piątek
  • 2026-02-28 - Sobota
Menu na dzień: 2024-01-27 - Sobota
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pasztet z cukinii C&C 60 g ( GLU PSZ, JAJ,)
Sałatka szwedzka C&C 100 g ( GOR,)
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml
Serek homo naturalny 150g 1 szt ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z dyni z prażonymi ziarnami C&C 300 g (SOJ, SEL,),dynia mrożona,ziemniaki,włoszczyzna 3skł,paski,mąka pszenna,bułka paryska,śmietanka,sól,kurkuma,słonecznik.
Burger z białego sera, jaj i warzyw C&C 110 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ,MLE, GOR, GLU OW, ),ser mozzarella,ser żółty,jakja,bułka tarta,sól,włoszczyzna paski mrożona,brokuł mrożony,kalafior mrożony,olej rzepakowy,pieprz.
Sos chrzanowy C&C 120 g ( MLE,S02,),chrzan tarty,majonez,śmietana.
Surówka z białej kapusty z koperkiem
i kukurydzą bez cukru C&C 100 gbiała kapusta,koper świeży,kukurydza konserwowa,olej rzepakowy,kwasek cytrynowy.
Brokuł gotowany C&C 100 g,brokuł mrożony,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,kwasek cytrynowy.

 
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Sałatka z makaronem orzo z warzywami w stylu tajskim C&C 150 g ( OZI, SOJ,)
Ser żółty 50 g (MLE,)
Roszponka 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Muffin warzywny z wędliną C&C 75 g ( GLU PSZ, JAJ, MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2187.70 kcal; 
  • Białko: 91.52 g; 
  • Tłuszcze:105.73 g; Kw. tł. nasy.: 32.41 g;
  • Węglowodany ogółem:231.35 g; W tym cukry: 41.10 g;
  • Błonnik pokarmowy: 33.00 g; 
  • Sól: 14.10 g;
 

Cały jadłospis od 22 stycznia do 28 stycznia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK