Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-10-01 - Niedziela
  • 2023-10-02 - Poniedziałek
  • 2023-10-03 - Wtorek
  • 2023-10-04 - Środa
  • 2023-10-05 - Czwartek
  • 2023-10-06 - Piątek
  • 2023-10-07 - Sobota
  • 2023-10-08 - Niedziela
  • 2023-10-09 - Poniedziałek
  • 2023-10-10 - Wtorek
  • 2023-10-11 - Środa
  • 2023-10-12 - Czwartek
  • 2023-10-13 - Piątek
  • 2023-10-14 - Sobota
  • 2023-10-15 - Niedziela
  • 2023-10-16 - Poniedziałek
  • 2023-10-17 - Wtorek
  • 2023-10-18 - Środa
  • 2023-10-19 - Czwartek
  • 2023-10-20 - Piątek
  • 2023-10-21 - Sobota
  • 2023-10-22 - Niedziela
  • 2023-10-23 - Poniedziałek
  • 2023-10-24 - Wtorek
  • 2023-10-25 - Środa
  • 2023-10-26 - Czwartek
  • 2023-10-27 - Piątek
  • 2023-10-28 - Sobota
  • 2023-10-29 - Niedziela
  • 2023-10-30 - Poniedziałek
  • 2023-10-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-01-26 - Piątek
I Śniadanie

Bułka maślana 50g 1 szt (GLU PSZ, JAJ, MLE, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) -1 szt ( MLE,)
Twaróg półtłusty 60 g (MLE,)
Dżem 25 g 1 szt
Miód (25g) 1 szt
Jabłko 150 g
Herbata czarna eksresowa z cytryną z/c. 250 ml

 
II Śniadanie
 
Obiad

Brokułowa z ziemniakami C&C 300 g (SOJ, MLE, SEL,),ziemniaki,brokuł mrożony,włoszczyzna 3skł,paski,mleko,sól.
Wieprzowina w sosie słodko-kwaśnym z warzywami C&C 200 g (SOJ,),łopatka wp b/k,włoszczyzna 3skł,paski,pomidory w puszce,śmietanka.
Ryż brązowy na sypko C&C 200 g,ryż brązowy,olej rzepakowy,sól.
Sałata lodowa z pomidorami i olejem C&C 100 g,sałata lodowa,olej rzepakowy,pomidory,sól.
Fasolka szparagowa żółta C&C 100 g,fasolka szaparagowa żółta mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł kompotowa mrożona,jabłko,kwasek cytrynowy,cukier.


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Falafel z ciecierzycy, pieczony C&C 100 g ( GLU PSZ,)
Sałatka z buraka, szpinaku i serem feta C&C 150 g ( MLE, GOR,)
Ser twarogowy topiony klasyczny 17,5g 1 szt ( MLE,)
Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja II

Jaglanka pomarańczowa z owocami (bez mleka) C&C 200 g
Migdały płatki 10 g (ORZ,)

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2397.12 kcal; 
  • Białko: 78.21 g; 
  • Tłuszcze 94.13g; Kw. tł. nasy.: 22.73 g;
  • Węglowodany ogółem: 311.88 g; W tym cukry: 99.96 g;
  • Błonnik pokarmowy: 31.10 g;
  • Sól: 10.37 g;
 

Cały jadłospis od 22 stycznia do 28 stycznia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK