Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Styczeń 2026

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2026-01-01 - Czwartek
  • 2026-01-02 - Piątek
  • 2026-01-03 - Sobota
  • 2026-01-04 - Niedziela
  • 2026-01-05 - Poniedziałek
  • 2026-01-06 - Wtorek
  • 2026-01-07 - Środa
  • 2026-01-08 - Czwartek
  • 2026-01-09 - Piątek
  • 2026-01-10 - Sobota
  • 2026-01-11 - Niedziela
  • 2026-01-12 - Poniedziałek
  • 2026-01-13 - Wtorek
  • 2026-01-14 - Środa
  • 2026-01-15 - Czwartek
  • 2026-01-16 - Piątek
  • 2026-01-17 - Sobota
  • 2026-01-18 - Niedziela
  • 2026-01-19 - Poniedziałek
  • 2026-01-20 - Wtorek
  • 2026-01-21 - Środa
  • 2026-01-22 - Czwartek
  • 2026-01-23 - Piątek
  • 2026-01-24 - Sobota
  • 2026-01-25 - Niedziela
  • 2026-01-26 - Poniedziałek
  • 2026-01-27 - Wtorek
  • 2026-01-28 - Środa
  • 2026-01-29 - Czwartek
  • 2026-01-30 - Piątek
  • 2026-01-31 - Sobota
Menu na dzień: 2024-01-24 - Środa
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Galaretka drobiowa z udźca i cytryna C&C 100 g
Ser żółty 50 g (MLE,)
Rukola 20 g
Rzodkiewka 80 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Kapuśniak z ziemniakami C&C 300 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, ),kapusta biała,włoszczyzna 3skł,paski,ziemniaki obrane,sól.
Gulasz wieprzowy w stylu greckim C&C 200 g,papryka świeża,cebula, koncentrat pomidorowy,mąka pszenna,sól,pieprz czarny,mieszanka 3skł,paski mrożona.
Ryż brązowy na sypko C&C 200 g,ryż brązowy,sól,olej rzepakowy.
Surówka z selera i brzoskwini bez cukru C&C 100 g (SEL,),seler obrany,brzoskwinie w puszce,pietruszka natka,olej rzepakowy.
Bukiet warzyw gotowanych C&C 100 g,mieszanka 3skł, mrożona (marchew,kalafior,brokuł).
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka 4 skł,kompotowa mrożona,jabłko.


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g 1 szt
Medaliony z morszczuka z warzywami C&C 100 g ( RYB,)
Sos jarzynowy C&C 50 g ( MLE,)
Kiwi 1 szt 1 szt
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Sałatka z pęczakiem, soczewicą i pomidorami suszonymi C&C 200 g (GLU PSZ, MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2055.44 kcal; 
  • Białko: 84.70 g; 
  • Tłuszcze: 79.55g; Kw. tł. nasy.: 25.29 g; 
  • Weglowodany ogółem: 262.63 g;W tym cukry: 48.59 g; 
  • Błonnik pokarmowy: 43.83 g;
  • Sól: 12.86 g;
 

Cały jadłospis od 22 stycznia do 28 stycznia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK