Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2018

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2018-04-01 - Niedziela
  • 2018-04-02 - Poniedziałek
  • 2018-04-03 - Wtorek
  • 2018-04-04 - Środa
  • 2018-04-05 - Czwartek
  • 2018-04-06 - Piątek
  • 2018-04-07 - Sobota
  • 2018-04-08 - Niedziela
  • 2018-04-09 - Poniedziałek
  • 2018-04-10 - Wtorek
  • 2018-04-11 - Środa
  • 2018-04-12 - Czwartek
  • 2018-04-13 - Piątek
  • 2018-04-14 - Sobota
  • 2018-04-15 - Niedziela
  • 2018-04-16 - Poniedziałek
  • 2018-04-17 - Wtorek
  • 2018-04-18 - Środa
  • 2018-04-19 - Czwartek
  • 2018-04-20 - Piątek
  • 2018-04-21 - Sobota
  • 2018-04-22 - Niedziela
  • 2018-04-23 - Poniedziałek
  • 2018-04-24 - Wtorek
  • 2018-04-25 - Środa
  • 2018-04-26 - Czwartek
  • 2018-04-27 - Piątek
  • 2018-04-28 - Sobota
  • 2018-04-29 - Niedziela
  • 2018-04-30 - Poniedziałek
Menu na dzień: 2024-01-23 - Wtorek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) - 1 szt ( MLE,)
Jajko w sosie jogurtowo-pietruszkowym C&C 100 g ( JAJ, MLE,)
Kabanos drobiowo-wieprzowy średnio rozdrobniony
wędzony,parzony,suszony. 50 g
Mix sałat z olejem i kiełkami brokuła C&C 20 g
Papryka świeża 80 g
Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
jogurt naturalny 100g 1 szt ( MLE,)


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z białych warzyw z grzankami C&C 300 g (GLU PSZ, SOJ, SEL,),włoszczyzna 3skł,paski,pietruszka korzeń,seler,ziemniaki,bułka paryska,sól,mleko,natka pietruszki.
Karminadel wieprzowy pieczony C&C 100 g (GLU PSZ, JAJ,),łopatka wieprzowa b/k/b/s,jajka,bułka tarta,sól,olej rzepakowy.
Salsa pomidorowa C&C 100 g,pomidory w puszce,koncentrat pomidorowy,sól,mąka pszenna,bazylia.
Ziemniaki gotowane z koperkiem C&C 200 gziemniaki obrane,sól,koper zielony.
Surówka z kapusty pekińskiej,
kukurydzą, papryką czerwoną i
koperkiem (bez cukru) C&C 100 g,kapusta pekińska,papryka świeża czerwona,koper zielony,kukurydza konserwowa,sól,olej rzepakowy.
Brokuł gotowany C&C 100 g,brokuł mrożony,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł,mrożona,jabłko,kwasek cytrynowy.


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g -1 szt
Pasta z fasoli z cebulką C&C 60 g
Kurczak gotowany produkt drobiowy grubo rozdrobniony parzony 50 g
Mix warzyw (seler naciowy, pomidorki koktailowe, marchew) C&C 100 g (SEL,)
Sałata lodowa 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Muffin marchewkowy z orzechami o niskim IG C&C 50 g ( GLU PSZ, JAJ,MLE, ORZ,)

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2239.44 kcal;
  • Białko: 90.19 g; 
  • Tłuszcze: 99.71g; Kw. tł. nasy.: 30.87 g; 
  • Węglowodany ogółem: 255.46 g;W tym cukry: 42.88 g; 
  • Błonnik pokarmowy: 39.19 g;
  • Sól: 12.97 g;
 

Cały jadłospis od 22 stycznia do 28 stycznia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK