Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Grudzień 2016

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2016-12-01 - Czwartek
  • 2016-12-02 - Piątek
  • 2016-12-03 - Sobota
  • 2016-12-04 - Niedziela
  • 2016-12-05 - Poniedziałek
  • 2016-12-06 - Wtorek
  • 2016-12-07 - Środa
  • 2016-12-08 - Czwartek
  • 2016-12-09 - Piątek
  • 2016-12-10 - Sobota
  • 2016-12-11 - Niedziela
  • 2016-12-12 - Poniedziałek
  • 2016-12-13 - Wtorek
  • 2016-12-14 - Środa
  • 2016-12-15 - Czwartek
  • 2016-12-16 - Piątek
  • 2016-12-17 - Sobota
  • 2016-12-18 - Niedziela
  • 2016-12-19 - Poniedziałek
  • 2016-12-20 - Wtorek
  • 2016-12-21 - Środa
  • 2016-12-22 - Czwartek
  • 2016-12-23 - Piątek
  • 2016-12-24 - Sobota
  • 2016-12-25 - Niedziela
  • 2016-12-26 - Poniedziałek
  • 2016-12-27 - Wtorek
  • 2016-12-28 - Środa
  • 2016-12-29 - Czwartek
  • 2016-12-30 - Piątek
  • 2016-12-31 - Sobota
Menu na dzień: 2024-01-22 - Poniedziałek
I Śniadanie

Chleb razowy żytnio-pszenny 70 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt ( MLE,)
Ser mozzarella kulki 50 g ( MLE,)
Szynkowa z indyka-produkt blokowy,drobiowy,średnio
rozdrobniona,wędzona,parzona 50 g
Pomidorki koktajlowe 80 g
Roszponka 20 g
Herbata czarna ekspresowa z cytryną b/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
II Śniadanie
 
Obiad

Ogórkowa z ziemniakami C&C 300g (SOJ, MLE, SEL,),ogórki kiszone,ziemniaki,śmietanka,sól,pieprz czarny mielony,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler).
Schab pieczony cały C&C 80 g(MLE,),schab surowy b/s/b/k,pieprz czarny,sól.
Sos własny C&C 100 g ( MLE,),mąka pszenna,sól.
Kasza gryczana ciemna C&C 200 g,kasza gryczana,olej rzepakowy,sól.
Surówka z czerwonej kapusty z natką,natka pietruszki,kapusta czerwona,słonecznik ,kwasek cytrynowy,sól,olej rzepakowy.
pietruszki i słonecznikiem bez cukru C&C 100 g
Fasolka szparagowa żółta C&C 100 g,fasolka szparagowa żółta mrożona,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł,mrożona,kwasek cytrynowy,jabłka.


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Chleb razowy żytnio-pszenny 25 g ( GLU PSZ, GLU ŻYT,)
Tłuszcz do smarownia 59% tł. 10g 1 szt
Sałatka z makaronem pełnoziarnistym z kurczakiem i warzywami C&C 150 g (GLU, PSZ,)
Serek śmietankowy naturalny 50 g ( MLE,)
Rukola 20 g
Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml ( MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

 
Kolacja II

Sok pomidorowy 0,2L-100% tłoczony 1 szt
Mandarynka 1 szt

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 1861.00 kcal; 
  • Białko: 85.38 g; 
  • Tłuszcze: 86.57 g; Kw. tł. nasy.: 32.59 g; 
  • Węglowodany ogółem: 195.47 g; W tym cukry: 43.45 g; 
  • Błonnik pokarmowy: 27.13 g;
  • Sól: 14.35 g;
 

Cały jadłospis od 22 stycznia do 28 stycznia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK