Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2027

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2027-02-01 - Poniedziałek
  • 2027-02-02 - Wtorek
  • 2027-02-03 - Środa
  • 2027-02-04 - Czwartek
  • 2027-02-05 - Piątek
  • 2027-02-06 - Sobota
  • 2027-02-07 - Niedziela
  • 2027-02-08 - Poniedziałek
  • 2027-02-09 - Wtorek
  • 2027-02-10 - Środa
  • 2027-02-11 - Czwartek
  • 2027-02-12 - Piątek
  • 2027-02-13 - Sobota
  • 2027-02-14 - Niedziela
  • 2027-02-15 - Poniedziałek
  • 2027-02-16 - Wtorek
  • 2027-02-17 - Środa
  • 2027-02-18 - Czwartek
  • 2027-02-19 - Piątek
  • 2027-02-20 - Sobota
  • 2027-02-21 - Niedziela
  • 2027-02-22 - Poniedziałek
  • 2027-02-23 - Wtorek
  • 2027-02-24 - Środa
  • 2027-02-25 - Czwartek
  • 2027-02-26 - Piątek
  • 2027-02-27 - Sobota
  • 2027-02-28 - Niedziela
Menu na dzień: 2024-01-21 - Niedziela
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Śniadaniowa drobiowa- produkt
drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 35g (SOJ,)
Ser żółty 35 g (MLE,)
Mix sałat 20 g
Rzodkiew biała 80 g
Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Pomidorowa z makaronem pełnoziarnistym* 350 ml ( GLU PSZ, MLE,SEL,),makaron pełnoziarnisty,koncentrat pomidorowy,sól,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),mleko.
Ryż na sypko (brązowy) 200 g,ryż brązowy,olej rzepakowy,sól.
Schab gotowany 100 g,schab surowy b/s/b/k
Sos własny 80 ml ( GLU PSZ, SEL,),maka pszenna,sól.
Szpinak gotowany z olejem* 100 g ( GLU,PSZ,),szpinak rozdrobniony mrożony,sól,olej rzepakowy.
Surówka wielowarzywna z olejem b/c 100g (SEL,),kapusta biała,czerwona,marchew,pietruszka,seler,jabłko,olej rzepakowy,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml

 
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g -1 szt
Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem
surowców wieprzowych z połączonych
kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 70g (SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Pomidor 80 g

 
Kolacja II

Kanapka z szynką drobiową WOJ (chleb
razowy 60g, masło 5g, szynka 25g) 1 szt (GLU PSZ, JAJ,)

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2281.15 kcal; 
  • Białko: 117.24 g;
  • Tłuszcze: 77.55 g;Kw. tł. nasy.: 31.86 g;
  • Węglowodany ogółem: 294.24 g; W tym cukry: 38.94 g;
  • Błonnik pokarmowy: 38.14 g; 
  • Sól: 9.23 g;
 

Cały jadłospis od 08 stycznia do 21 stycznia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK