Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Listopad 2017

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2017-11-01 - Środa
  • 2017-11-02 - Czwartek
  • 2017-11-03 - Piątek
  • 2017-11-04 - Sobota
  • 2017-11-05 - Niedziela
  • 2017-11-06 - Poniedziałek
  • 2017-11-07 - Wtorek
  • 2017-11-08 - Środa
  • 2017-11-09 - Czwartek
  • 2017-11-10 - Piątek
  • 2017-11-11 - Sobota
  • 2017-11-12 - Niedziela
  • 2017-11-13 - Poniedziałek
  • 2017-11-14 - Wtorek
  • 2017-11-15 - Środa
  • 2017-11-16 - Czwartek
  • 2017-11-17 - Piątek
  • 2017-11-18 - Sobota
  • 2017-11-19 - Niedziela
  • 2017-11-20 - Poniedziałek
  • 2017-11-21 - Wtorek
  • 2017-11-22 - Środa
  • 2017-11-23 - Czwartek
  • 2017-11-24 - Piątek
  • 2017-11-25 - Sobota
  • 2017-11-26 - Niedziela
  • 2017-11-27 - Poniedziałek
  • 2017-11-28 - Wtorek
  • 2017-11-29 - Środa
  • 2017-11-30 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-01-20 - Sobota
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Dżem 25 g 1 szt
Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem
surowców wieprzowych, z połączonych
kawałków mięsa, parzona 50 g ( SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Jabłko pieczone 1szt. 1 szt
Kefir 2.0% tł 150g 1 szt ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Szpinakowa z ziemniakami * 350 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL, ),szpinak mrożony rozdrobniony,sól,ziemniaki,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),mleko.
Kasza kuskus/sypko 200 g ( GLU PSZ,),kasza kuskus,olej rzepakowy,sól.
Potrawka drobiowa z warzywami * 200 g ( GLU PSZ, SEL,),udziec z kurczaka b/s/b/k,mąka pszenna,sól,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler).
Surówka z selera i jabłka - drobno tarta 100 g ( MLE, SEL,),seler obrany,jabłko,cukier,kwasek cytrynowy,jogurt naturalny.
Buraczki oprószane 100 g ( GLU PSZ,),buraki obrane,cukier,kwasek cytrynowy,sól,mąka pszenna.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł mrożona,jabłka,cukier,kwasek cytrynowy.

 
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g -1 szt
Ser mozzarella kulki 35 g ( MLE,)
Filet królewski z indykiem produkt drobiowy
z dodatkiem wieprzowiny średnio
rozdrobniony parzony, wędzony 35 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ,
OZI, MLE, SEL, GOR, SEZ, )
Roszponka 10 g
Pomidor 90 g

 
Kolacja II

Kanapka z twarożkiem (chleb mieszany
pszenno - żytni 60g, margaryna 5g,
twarożek 25g) 1 szt (GLU PSZ, MLE,GLU ŻYT,)

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2185.08 kcal;
  • Białko: 86.25 g; 
  • Tłuszcze: 54.12 g; Kw.tł. nasy.: 21.95 g; 
  • Węglowodany ogółem: 348.62 g; W tym cukry: 78.68 g; 
  •  Błonnik pokarmowy: 28.31 g;
  •  Sól: 9.12 g;
 

Cały jadłospis od 08 stycznia do 21 stycznia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK