Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Luty 2020

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2020-02-01 - Sobota
  • 2020-02-02 - Niedziela
  • 2020-02-03 - Poniedziałek
  • 2020-02-04 - Wtorek
  • 2020-02-05 - Środa
  • 2020-02-06 - Czwartek
  • 2020-02-07 - Piątek
  • 2020-02-08 - Sobota
  • 2020-02-09 - Niedziela
  • 2020-02-10 - Poniedziałek
  • 2020-02-11 - Wtorek
  • 2020-02-12 - Środa
  • 2020-02-13 - Czwartek
  • 2020-02-14 - Piątek
  • 2020-02-15 - Sobota
  • 2020-02-16 - Niedziela
  • 2020-02-17 - Poniedziałek
  • 2020-02-18 - Wtorek
  • 2020-02-19 - Środa
  • 2020-02-20 - Czwartek
  • 2020-02-21 - Piątek
  • 2020-02-22 - Sobota
  • 2020-02-23 - Niedziela
  • 2020-02-24 - Poniedziałek
  • 2020-02-25 - Wtorek
  • 2020-02-26 - Środa
  • 2020-02-27 - Czwartek
  • 2020-02-28 - Piątek
  • 2020-02-29 - Sobota
Menu na dzień: 2024-01-18 - Czwartek
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Serek Almette mini 30g 1 szt ( MLE,)
Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt
blokowy wytworzony z połączonych
kawałków mięsa wieprzowego, parzony 40g (SOJ,)
Pomidor 90 g
Roszponka 10 g
Kefir 2.0% tł 150g 1 szt ( MLE,)


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
II Śniadanie
 
Obiad

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami*350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ),fasolka szparagowa mrożona, ziemniaki obrane,sól,śmietanka,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler).
Makaron pełnoziarnisty z sosem bolognesez łop wp-dieta* 350 g ( GLU PSZ, SEL,),makaron pełnoziarnisty,łopatka wieprzowa b/k/b/s,koncentrat pomidorowy,sól,mąka pszenna,ziele angielskie,liść laurowy.
Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100g,mieszanka 3skł mrożona (marchew,kalafior,brokuł),sól.
Surówka z rzodkwi i czarnuszki 100 g,rzodkiew biała,śmietana, czrnuszka,kwasek cytrynowy,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka 4 skł,mrożona kompotowa,jabłko,kwasek cytrynowy.


DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6)
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb Graham 100 g (GLU PSZ,)
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g -1 szt
Ser wędzony 40 g (MLE,)
Śniadaniowa drobiowa- produkt
drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 30g (SOJ,)
Papryka świeża 80 g
Sałata zielona 20 g

 
Kolacja II

Kanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g,
margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt ( GLU,PSZ, MLE,)

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2488.00 kcal; 
  • Białko: 104.32 g; 
  • Tłuszcze: 90.58 g; Kw. tł. nasy.: 28.65 g; 
  • Węglowodany ogółem: 321.72 g; W tym cukry: 34.92 g;
  • Błonnik pokarmowy: 34.16 g; 
  • Sól: 8.14 g;
 

Cały jadłospis od 08 stycznia do 21 stycznia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK