Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Lipiec 2020

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2020-07-01 - Środa
  • 2020-07-02 - Czwartek
  • 2020-07-03 - Piątek
  • 2020-07-04 - Sobota
  • 2020-07-05 - Niedziela
  • 2020-07-06 - Poniedziałek
  • 2020-07-07 - Wtorek
  • 2020-07-08 - Środa
  • 2020-07-09 - Czwartek
  • 2020-07-10 - Piątek
  • 2020-07-11 - Sobota
  • 2020-07-12 - Niedziela
  • 2020-07-13 - Poniedziałek
  • 2020-07-14 - Wtorek
  • 2020-07-15 - Środa
  • 2020-07-16 - Czwartek
  • 2020-07-17 - Piątek
  • 2020-07-18 - Sobota
  • 2020-07-19 - Niedziela
  • 2020-07-20 - Poniedziałek
  • 2020-07-21 - Wtorek
  • 2020-07-22 - Środa
  • 2020-07-23 - Czwartek
  • 2020-07-24 - Piątek
  • 2020-07-25 - Sobota
  • 2020-07-26 - Niedziela
  • 2020-07-27 - Poniedziałek
  • 2020-07-28 - Wtorek
  • 2020-07-29 - Środa
  • 2020-07-30 - Czwartek
  • 2020-07-31 - Piątek
Menu na dzień: 2024-01-16 - Wtorek
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Śniadaniowa drobiowa- produkt
drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 20 g (SOJ,)
Jajko gotowane kl M 1 szt ( JAJ,)
Dip jogurtowo-koperkowy 50 g ( MLE,)
Roszponka 10 g
Pomidor 90 g
Jogurt naturalny 150g 1 szt ( MLE,)


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
II Śniadanie
 
Obiad

Jarzynowa z zacierką *-dieta 350 ml ( GLU,PSZ, JAJ, MLE, SEL,),brokuł mrożony,kalafior mrożony,sól,wloszczyzna 3skł,paski( marchew,pietruszka,seler),makaron zacierkowy,mleko.
Ziemniaki 200 g,ziemniaki obrane,sól.
Filet z kurczaka gotowany 100 g,udziec z kurczaka b/s/b/k.
Sos pietruszkowy* 80 ml ( GLU PSZ,MLE,),mąka pszenna,sól,natka pietruszki.
Cukinia gotowana z pomidorami* 100 g,cukinia,pomidory w puszce,sól,bazylia.
Surówka z selera i pomarańczy z olejem 100 g (SEL,),seeler obrany,pomarańcze,olej rzepakowy,sól,cukier,kwasek cytrynowy.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł,kompotowa mrożona,jabłko,cukier,kwasek cytrynowy.


DIETA ŁATWOSTRAWNA (2)
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g-1 szt
Filet złocisty-produkt drobiowy z dodatkiem
surowców wieprzowych z połączonych
kawałków mięsa parzony w osłonce
niejadalnej 70 g (SOJ,)
Pomidor 80 g
Sałata zielona 20 g

 
Kolacja II

Kanapka z twarożkiem (chleb mieszany
pszenno - żytni 60g, margaryna 5g,
twarożek 25g) 1 szt (GLU PSZ, MLE,GLU ŻYT,)

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2026.58 kcal
  • Białko: 94.87 g; T: 54.37 g; Kw.tł. nasy.: 19.72 g;
  • Węglowodany ogółem: 300.05 g; W tym cukry: 61.97 g
  • Błonnik pokarmowy: 23.55 g; 
  • Sól: 9.72 g;
 

Cały jadłospis od 08 stycznia do 21 stycznia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK