Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Kwiecień 2030

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2030-04-01 - Poniedziałek
  • 2030-04-02 - Wtorek
  • 2030-04-03 - Środa
  • 2030-04-04 - Czwartek
  • 2030-04-05 - Piątek
  • 2030-04-06 - Sobota
  • 2030-04-07 - Niedziela
  • 2030-04-08 - Poniedziałek
  • 2030-04-09 - Wtorek
  • 2030-04-10 - Środa
  • 2030-04-11 - Czwartek
  • 2030-04-12 - Piątek
  • 2030-04-13 - Sobota
  • 2030-04-14 - Niedziela
  • 2030-04-15 - Poniedziałek
  • 2030-04-16 - Wtorek
  • 2030-04-17 - Środa
  • 2030-04-18 - Czwartek
  • 2030-04-19 - Piątek
  • 2030-04-20 - Sobota
  • 2030-04-21 - Niedziela
  • 2030-04-22 - Poniedziałek
  • 2030-04-23 - Wtorek
  • 2030-04-24 - Środa
  • 2030-04-25 - Czwartek
  • 2030-04-26 - Piątek
  • 2030-04-27 - Sobota
  • 2030-04-28 - Niedziela
  • 2030-04-29 - Poniedziałek
  • 2030-04-30 - Wtorek
Menu na dzień: 2024-01-15 - Poniedziałek
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
Bułka pszenna 50g 1 szt ( GLU PSZ,)
Chleb Graham 60 g (GLU PSZ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Polędwica z Majerankiem, drobiowa z
dodatkiem wieprzowiny, parzona 70 g (SOJ,)
Mix sałat z papryką z sosem vinegrett 100g (GOR,)
Kefir 2.0% tł 150g 1 szt ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z buraków z grzankami 350 g ( GLU,PSZ, SEL,),mleko 2%tł,bułka paryska,buraki obrane,cukier,sól,kwasek cytrynowy,śmietanka,włoszczyzna 3skł.paski mrożona (marchew,pietruszka,seler).
Naleśniki z serem 300 g ( GLU PSZ, JAJ,MLE,),mleko2%tł,,mąka pszenna,sól,cukier,olej rzepakowy,twaróg półtłusty,jajka,cukier waniliowy.
Polewka truskawkowa 150 g ( MLE,),jogurt naturalny,cukier,truskawki mrożone.
Banan 1szt. 1 szt
Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa,herbata ekspresowa owocowa catering,cukier.
z/c 250 ml


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g -1 szt
Galaretka z ryby* (miruna) 140 g ( RYB,SEL,)
Cytryna 20 g
Sałata zielona 20 g , Pomidor 80 g

 


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja II

Kanapka z szynką drobiową (chleb razowy
60g, margaryna 5g, szynka 25g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ,)

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2900.07 kcal; 
  • Białko: 106.42 g; 
  • Tłuszcze: 82.92 g; Kw. tł. nasy.: 25.23 g; 
  • Węglowodany ogółem: 445.96 g; W tym cukry: 156.60 g;
  • Błonnik pokarmowy: 31.54 g; 
  • Sól: 8.76 g;
 

Cały jadłospis od 08 stycznia do 21 stycznia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK