Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Luty 2030
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2030-02-01 - Piątek
- 2030-02-02 - Sobota
- 2030-02-03 - Niedziela
- 2030-02-04 - Poniedziałek
- 2030-02-05 - Wtorek
- 2030-02-06 - Środa
- 2030-02-07 - Czwartek
- 2030-02-08 - Piątek
- 2030-02-09 - Sobota
- 2030-02-10 - Niedziela
- 2030-02-11 - Poniedziałek
- 2030-02-12 - Wtorek
- 2030-02-13 - Środa
- 2030-02-14 - Czwartek
- 2030-02-15 - Piątek
- 2030-02-16 - Sobota
- 2030-02-17 - Niedziela
- 2030-02-18 - Poniedziałek
- 2030-02-19 - Wtorek
- 2030-02-20 - Środa
- 2030-02-21 - Czwartek
- 2030-02-22 - Piątek
- 2030-02-23 - Sobota
- 2030-02-24 - Niedziela
- 2030-02-25 - Poniedziałek
- 2030-02-26 - Wtorek
- 2030-02-27 - Środa
- 2030-02-28 - Czwartek
Menu na dzień: 2024-01-15 - Poniedziałek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml | |
II Śniadanie | |
ObiadKrem z buraków z grzankami 350 g ( GLU,PSZ, SEL,),mleko 2%tł,bułka paryska,buraki obrane,cukier,sól,kwasek cytrynowy,śmietanka,włoszczyzna 3skł.paski mrożona (marchew,pietruszka,seler). | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
| DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IIKanapka z szynką drobiową (chleb razowy | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK