Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Maj 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-05-01 - Poniedziałek
  • 2023-05-02 - Wtorek
  • 2023-05-03 - Środa
  • 2023-05-04 - Czwartek
  • 2023-05-05 - Piątek
  • 2023-05-06 - Sobota
  • 2023-05-07 - Niedziela
  • 2023-05-08 - Poniedziałek
  • 2023-05-09 - Wtorek
  • 2023-05-10 - Środa
  • 2023-05-11 - Czwartek
  • 2023-05-12 - Piątek
  • 2023-05-13 - Sobota
  • 2023-05-14 - Niedziela
  • 2023-05-15 - Poniedziałek
  • 2023-05-16 - Wtorek
  • 2023-05-17 - Środa
  • 2023-05-18 - Czwartek
  • 2023-05-19 - Piątek
  • 2023-05-20 - Sobota
  • 2023-05-21 - Niedziela
  • 2023-05-22 - Poniedziałek
  • 2023-05-23 - Wtorek
  • 2023-05-24 - Środa
  • 2023-05-25 - Czwartek
  • 2023-05-26 - Piątek
  • 2023-05-27 - Sobota
  • 2023-05-28 - Niedziela
  • 2023-05-29 - Poniedziałek
  • 2023-05-30 - Wtorek
  • 2023-05-31 - Środa
Menu na dzień: 2024-01-13 - Sobota
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem
surowców wieprzowych z połączonych
kawałków mięsa w osłonce niejadalnej 70g (SOJ,)
Masło extra 82% 15 g ( MLE,)
Mix sałat 20 g
Pomidor 80 g
Kefir 2.0% tł 150g 1 szt ( MLE,)

 
II Śniadanie
 
Obiad

Selerowa z ziemniakami * 350 ml ( MLE,SEL,),seler obrany,ziemniaki,sól,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),natka pietruszki.
Gulasz z udźca indyka 150 g ( GLU PSZ,),udzieć z indyka b/s/b/k,mąka pszenna,sól.
Kasza jęczmienna/sypko 200 g ( GLU,JĘCZ,),kasza jeczmienna,sól,olej rzepakowy.
Buraczki gotowane 100 g,buraki obrane,cukier,kwasek cytrynowy.
Marchew gotowana z olejem* 100 g,marchew mrożona kostka,olej rzepakowy,sól.
Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4 skł,kompotowa mrożona,jabłko,kwasek cytrynowy,cukier.

 
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )
Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )
Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g -1 szt
Twarożek z natką pietruszki 35 g ( MLE,)
Śniadaniowa drobiowa- produkt
drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 35g (SOJ,)
Sałata zielona 20 g
Bukiet jarzyn z koncentratem pomidorowym
i olejem * 80 g (SEL,)

 
Kolacja II

Kanapka z szynką drobiową (chleb mieszany pszenno-żytni 60g, margaryna
5g, szynka 25g) 1 szt ( GLU PSZ, SOJ,
GLU ŻYT,)

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2085.19 kcal;
  • Białko: 80.56 g; 
  • Tłuszcze: 60.47 g; Kw.tł. nasy.: 19.07 g;
  • Węglowodany ogółem: 318.27 g; W tym cukry: 57.60 g; 
  • Błonnik pokarmowy: 28.75 g;
  • Sól: 9.44 g;
 

Cały jadłospis od 08 stycznia do 21 stycznia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK