Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Kwiecień 2023
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2023-04-01 - Sobota
- 2023-04-02 - Niedziela
- 2023-04-03 - Poniedziałek
- 2023-04-04 - Wtorek
- 2023-04-05 - Środa
- 2023-04-06 - Czwartek
- 2023-04-07 - Piątek
- 2023-04-08 - Sobota
- 2023-04-09 - Niedziela
- 2023-04-10 - Poniedziałek
- 2023-04-11 - Wtorek
- 2023-04-12 - Środa
- 2023-04-13 - Czwartek
- 2023-04-14 - Piątek
- 2023-04-15 - Sobota
- 2023-04-16 - Niedziela
- 2023-04-17 - Poniedziałek
- 2023-04-18 - Wtorek
- 2023-04-19 - Środa
- 2023-04-20 - Czwartek
- 2023-04-21 - Piątek
- 2023-04-22 - Sobota
- 2023-04-23 - Niedziela
- 2023-04-24 - Poniedziałek
- 2023-04-25 - Wtorek
- 2023-04-26 - Środa
- 2023-04-27 - Czwartek
- 2023-04-28 - Piątek
- 2023-04-29 - Sobota
- 2023-04-30 - Niedziela
Menu na dzień: 2024-01-10 - Środa | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml | |
II Śniadanie | |
ObiadKrupnik jęczmienny * 250 ml ( MLE, SEL,GLU JĘCZ,),kasza jęczmienna,sól,pieprz,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),natka pietruszki. | PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
Kolacja IKakao z mlekiem 250 ml ( MLE,) | PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
Kolacja IIMus owocowy 100g-produkt pasteryzowany 1 szt | |
Wartości odżywczeEnergia: 2560.73 kcal; Białko: 102.09 g; Tłuszcze: 72.73 g;Kw. tł. nasy.: 26.13 g; Węglowodany ogółem: 380.31 g; W tym cukry: 89.01 g; Błonnik pokarmowy: 23.49 g; Sól: 8.83 g; |
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK