Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Grudzień 2022
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2022-12-01 - Czwartek
- 2022-12-02 - Piątek
- 2022-12-03 - Sobota
- 2022-12-04 - Niedziela
- 2022-12-05 - Poniedziałek
- 2022-12-06 - Wtorek
- 2022-12-07 - Środa
- 2022-12-08 - Czwartek
- 2022-12-09 - Piątek
- 2022-12-10 - Sobota
- 2022-12-11 - Niedziela
- 2022-12-12 - Poniedziałek
- 2022-12-13 - Wtorek
- 2022-12-14 - Środa
- 2022-12-15 - Czwartek
- 2022-12-16 - Piątek
- 2022-12-17 - Sobota
- 2022-12-18 - Niedziela
- 2022-12-19 - Poniedziałek
- 2022-12-20 - Wtorek
- 2022-12-21 - Środa
- 2022-12-22 - Czwartek
- 2022-12-23 - Piątek
- 2022-12-24 - Sobota
- 2022-12-25 - Niedziela
- 2022-12-26 - Poniedziałek
- 2022-12-27 - Wtorek
- 2022-12-28 - Środa
- 2022-12-29 - Czwartek
- 2022-12-30 - Piątek
- 2022-12-31 - Sobota
Menu na dzień: 2024-01-10 - Środa | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml | |
II Śniadanie | |
ObiadKrupnik jęczmienny * 250 ml ( MLE, SEL,GLU JĘCZ,),kasza jęczmienna,sól,pieprz,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),natka pietruszki. | PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
Kolacja IKakao z mlekiem 250 ml ( MLE,) | PODSTAWOWA DZIECI (P1) |
Kolacja IIMus owocowy 100g-produkt pasteryzowany 1 szt | |
Wartości odżywczeEnergia: 2560.73 kcal; Białko: 102.09 g; Tłuszcze: 72.73 g;Kw. tł. nasy.: 26.13 g; Węglowodany ogółem: 380.31 g; W tym cukry: 89.01 g; Błonnik pokarmowy: 23.49 g; Sól: 8.83 g; |
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK