Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Maj 2016
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2016-05-01 - Niedziela
- 2016-05-02 - Poniedziałek
- 2016-05-03 - Wtorek
- 2016-05-04 - Środa
- 2016-05-05 - Czwartek
- 2016-05-06 - Piątek
- 2016-05-07 - Sobota
- 2016-05-08 - Niedziela
- 2016-05-09 - Poniedziałek
- 2016-05-10 - Wtorek
- 2016-05-11 - Środa
- 2016-05-12 - Czwartek
- 2016-05-13 - Piątek
- 2016-05-14 - Sobota
- 2016-05-15 - Niedziela
- 2016-05-16 - Poniedziałek
- 2016-05-17 - Wtorek
- 2016-05-18 - Środa
- 2016-05-19 - Czwartek
- 2016-05-20 - Piątek
- 2016-05-21 - Sobota
- 2016-05-22 - Niedziela
- 2016-05-23 - Poniedziałek
- 2016-05-24 - Wtorek
- 2016-05-25 - Środa
- 2016-05-26 - Czwartek
- 2016-05-27 - Piątek
- 2016-05-28 - Sobota
- 2016-05-29 - Niedziela
- 2016-05-30 - Poniedziałek
- 2016-05-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2023-12-24 - Niedziela | |
I ŚniadanieKawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadWielowarzywna z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ),włoszczyzna 3skł,paski mrożona,brokuł mrożony,kalafior mrozony,fasolka szparagowa mrożona cięta,ziemniaki,sól,śmietanka. | |
Kolacja IKompot z suszu b/c 250 ml | |
Kolacja IIKanapka z jajkiem (chleb razowy 60g, | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK