Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Styczeń 2018
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2018-01-01 - Poniedziałek
- 2018-01-02 - Wtorek
- 2018-01-03 - Środa
- 2018-01-04 - Czwartek
- 2018-01-05 - Piątek
- 2018-01-06 - Sobota
- 2018-01-07 - Niedziela
- 2018-01-08 - Poniedziałek
- 2018-01-09 - Wtorek
- 2018-01-10 - Środa
- 2018-01-11 - Czwartek
- 2018-01-12 - Piątek
- 2018-01-13 - Sobota
- 2018-01-14 - Niedziela
- 2018-01-15 - Poniedziałek
- 2018-01-16 - Wtorek
- 2018-01-17 - Środa
- 2018-01-18 - Czwartek
- 2018-01-19 - Piątek
- 2018-01-20 - Sobota
- 2018-01-21 - Niedziela
- 2018-01-22 - Poniedziałek
- 2018-01-23 - Wtorek
- 2018-01-24 - Środa
- 2018-01-25 - Czwartek
- 2018-01-26 - Piątek
- 2018-01-27 - Sobota
- 2018-01-28 - Niedziela
- 2018-01-29 - Poniedziałek
- 2018-01-30 - Wtorek
- 2018-01-31 - Środa
Menu na dzień: 2023-12-24 - Niedziela | |
I ŚniadanieKawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadWielowarzywna z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ),włoszczyzna 3skł,paski mrożona,brokuł mrożony,kalafior mrozony,fasolka szparagowa mrożona cięta,ziemniaki,sól,śmietanka. | |
Kolacja IKompot z suszu b/c 250 ml | |
Kolacja IIKanapka z jajkiem (chleb razowy 60g, | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK