Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Sierpień 2027
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2027-08-01 - Niedziela
- 2027-08-02 - Poniedziałek
- 2027-08-03 - Wtorek
- 2027-08-04 - Środa
- 2027-08-05 - Czwartek
- 2027-08-06 - Piątek
- 2027-08-07 - Sobota
- 2027-08-08 - Niedziela
- 2027-08-09 - Poniedziałek
- 2027-08-10 - Wtorek
- 2027-08-11 - Środa
- 2027-08-12 - Czwartek
- 2027-08-13 - Piątek
- 2027-08-14 - Sobota
- 2027-08-15 - Niedziela
- 2027-08-16 - Poniedziałek
- 2027-08-17 - Wtorek
- 2027-08-18 - Środa
- 2027-08-19 - Czwartek
- 2027-08-20 - Piątek
- 2027-08-21 - Sobota
- 2027-08-22 - Niedziela
- 2027-08-23 - Poniedziałek
- 2027-08-24 - Wtorek
- 2027-08-25 - Środa
- 2027-08-26 - Czwartek
- 2027-08-27 - Piątek
- 2027-08-28 - Sobota
- 2027-08-29 - Niedziela
- 2027-08-30 - Poniedziałek
- 2027-08-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2023-12-22 - Piątek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ, ) Chleb Graham 60 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Polędwica Miodowa, wyrób dr. z dodatkiem białka wp, z poł. kawałków mięsa, w osłonce niejadalnej 20 g (GLU PSZ, SOJ,MLE, SEL, ) Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ, ) Sałata zielona 20 g Papryka świeża 80 g Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, ) | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
II Śniadanie | |
ObiadKrupnik jęczmienny * 350 ml ( MLE, SEL,GLU JĘCZ, ),kasza jęczmienna,sól,włoszczyzna 3skł,paski ( marchew,pietruszka,seler). Ziemniaki 200 g,ziemniaki obrane,sól. Ryba smażona (Miruna) 100 g ( GLU PSZ,JAJ, RYB, ), ryba mrożona miruna b/s, bułka tarta,olej rzepakowy,sól,pieprz czarny. Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g,kapusta kiszona,cukier,olej rzepakowy. Surówka z pora, jabłka i marchewki () 100 g (MLE, ),por,jabłko,marchew obrana,olej rzepakowy,cukier Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł,mrożona,jabłko,cukier,kwasek cytrynowy. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g(GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g -1 szt Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 35 g (SOJ, ) Sałatka z ciecierzycy, pomidora i ogórka 150 g Sałata zielona 5 g | |
Kolacja IIKanapka z szynką drobiową (chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK