Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Styczeń 2026
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2026-01-01 - Czwartek
- 2026-01-02 - Piątek
- 2026-01-03 - Sobota
- 2026-01-04 - Niedziela
- 2026-01-05 - Poniedziałek
- 2026-01-06 - Wtorek
- 2026-01-07 - Środa
- 2026-01-08 - Czwartek
- 2026-01-09 - Piątek
- 2026-01-10 - Sobota
- 2026-01-11 - Niedziela
- 2026-01-12 - Poniedziałek
- 2026-01-13 - Wtorek
- 2026-01-14 - Środa
- 2026-01-15 - Czwartek
- 2026-01-16 - Piątek
- 2026-01-17 - Sobota
- 2026-01-18 - Niedziela
- 2026-01-19 - Poniedziałek
- 2026-01-20 - Wtorek
- 2026-01-21 - Środa
- 2026-01-22 - Czwartek
- 2026-01-23 - Piątek
- 2026-01-24 - Sobota
- 2026-01-25 - Niedziela
- 2026-01-26 - Poniedziałek
- 2026-01-27 - Wtorek
- 2026-01-28 - Środa
- 2026-01-29 - Czwartek
- 2026-01-30 - Piątek
- 2026-01-31 - Sobota
Menu na dzień: 2023-12-21 - Czwartek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Serek Almette mini 30g 1 szt (MLE, ) Szynka Konserwowa wieprzowa,produkt blokowy wytworzony z połączonych kawałków mięsa wieprzowego, parzony 40 g (SOJ, ) Roszponka 10 g Pomidor 90 g Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE, ) | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
II Śniadanie | |
ObiadZupa z fasolki szparagowej z ziemniakami* 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, ),miesznka 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),sól,fasolka szaragowa mrożona,mleko2%tł,ziemniaki obrane,ziele angielskie,liść laurowy. Makaron z sosem mięsno-warzywnym z mięsa wieprzowego* 350 g (GLU PSZ,SEL, ),mięso wipeprzowe łopatka b/k/b/s,koncentrat pomidorowy,sól,mąka pszenna,liść laurowy,ziele angielskie,mieszanka 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler). Bukiet warzyw gotowanych królewski* 200 g,mieszanka 3skł,mrożona (kalafior,marchew,brokuł). Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4skł,jabłka,kwasek cytrynowy,cukier. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 50 g (SOJ, ) Miód (25g) 1 szt Pomidor 80 g Sałata zielona 20 g | |
Kolacja IIKanapka z twarożkiem (chleb mieszany przenno-żytni 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt (GLU PSZ, MLE, GLU ŻYT, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK