Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Październik 2023
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2023-10-01 - Niedziela
- 2023-10-02 - Poniedziałek
- 2023-10-03 - Wtorek
- 2023-10-04 - Środa
- 2023-10-05 - Czwartek
- 2023-10-06 - Piątek
- 2023-10-07 - Sobota
- 2023-10-08 - Niedziela
- 2023-10-09 - Poniedziałek
- 2023-10-10 - Wtorek
- 2023-10-11 - Środa
- 2023-10-12 - Czwartek
- 2023-10-13 - Piątek
- 2023-10-14 - Sobota
- 2023-10-15 - Niedziela
- 2023-10-16 - Poniedziałek
- 2023-10-17 - Wtorek
- 2023-10-18 - Środa
- 2023-10-19 - Czwartek
- 2023-10-20 - Piątek
- 2023-10-21 - Sobota
- 2023-10-22 - Niedziela
- 2023-10-23 - Poniedziałek
- 2023-10-24 - Wtorek
- 2023-10-25 - Środa
- 2023-10-26 - Czwartek
- 2023-10-27 - Piątek
- 2023-10-28 - Sobota
- 2023-10-29 - Niedziela
- 2023-10-30 - Poniedziałek
- 2023-10-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2023-12-20 - Środa | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ, ) Chleb Graham 60 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Serek wiejski ziarnisty 200g 1 szt ( MLE, ) Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 20 g (SOJ, ) Rukola 10 g Pomidorki koktajlowe 90 g Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, ) | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
II Śniadanie | |
ObiadKapuśniak z kapusty białej * 350 ml ( GLU,PSZ, SEL, GOR, ),kapusta biała,kiszona,włoszcyzna 3 skł,paski (marchew,pietruszka,seler),kierłbasa wieprzowa,ziemniaki,cebula,olej rzepakowy,majeranek,ziele angielskie,pieprz czarny. Kasza gryczana 200 g,kasza gryczana,sól,olej rzepakowy. Bitka z szynki wieprzowej 70 g ( GLU PSZ,),szynka wieprzowab/k/b/s,olej rzepakowyt,sól,pieprz czarny mielony,mąka pszenna. Sos pieczeniowy 80 ml (GLU PSZ, ),mąka pszenna,sól,pieprz czarny mielony. Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g,kapusta pekińska,marchew,kwasek cytrynowy,jabłko,cukier,olej rzepkowy. Surówka z marchwi 100 g (MLE, ),marchew obrana,kwasek cytrynowy,cukier,olej rzepakowy. Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł,mrożona,jabłko,kwasek cytrynowy,cukier. | DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych, z połączonych kawałków mięsa, parzona 20 g ( SOJ, ) Sałatka z ryżu*- meksykańska 150 g ( JAJ,SEL, GOR, ) Sałata zielona 5 g | |
Kolacja IIKanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt ( GLU PSZ, MLE, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK