Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Luty 2020
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2020-02-01 - Sobota
- 2020-02-02 - Niedziela
- 2020-02-03 - Poniedziałek
- 2020-02-04 - Wtorek
- 2020-02-05 - Środa
- 2020-02-06 - Czwartek
- 2020-02-07 - Piątek
- 2020-02-08 - Sobota
- 2020-02-09 - Niedziela
- 2020-02-10 - Poniedziałek
- 2020-02-11 - Wtorek
- 2020-02-12 - Środa
- 2020-02-13 - Czwartek
- 2020-02-14 - Piątek
- 2020-02-15 - Sobota
- 2020-02-16 - Niedziela
- 2020-02-17 - Poniedziałek
- 2020-02-18 - Wtorek
- 2020-02-19 - Środa
- 2020-02-20 - Czwartek
- 2020-02-21 - Piątek
- 2020-02-22 - Sobota
- 2020-02-23 - Niedziela
- 2020-02-24 - Poniedziałek
- 2020-02-25 - Wtorek
- 2020-02-26 - Środa
- 2020-02-27 - Czwartek
- 2020-02-28 - Piątek
- 2020-02-29 - Sobota
Menu na dzień: 2023-12-19 - Wtorek | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa b/c 250 ml Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 20 g (SOJ, ) Jajko gotowane kl M 1 szt (JAJ, ) Dip jogurtowo-koperkowy 50 g ( MLE, ) Roszponka 10 g Pomidor 90 g Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, ) | DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
II Śniadanie | |
ObiadJarzynowa z zacierką *-podstawa 350 ml(GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, ),makaron zacierka,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),brokuł mrożony,groszek zielony,śmietanka,ziele angielskie,liść laurowy,sól,fasolka szparagowa,mleko2%tł. Ziemniaki 200 g,ziemniaki obrane,sól. Filet z kurczaka gotowany 100 g,filet z piersi kurczaka b/k/b/s,sól. Sos pietruszkowy* 80 ml (GLU PSZ, MLE,),mąka pszenna,mleko2%tł,sól,natka pietruszki. Surówka wykwintna b/c 100 g(JAJ, GOR, ),kapusta czerwona,biała,jogurt naturalny,sól. Surówka z selera i pomarańczy z olejem b/c 100 g (SEL, ),seler obrany,pomarańcze deserowe,olej rzepakowy,kwasek cytrynowy,sól. Kompot owocowy z jabłkami* b/c 250 ml,mieszanka kompotowa 4 składnikowa mrożona,jabłka,kwasek cytyrynowy. | DIETA Z OGRANICZENIEM ŁATWO PRZYSWAJALNYCH WĘGLOWODANÓW (6) |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml(MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb Graham 100 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g 1 szt Filet złocisty-produkt drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych z połączonych kawałków mięsa parzony w osłonce niejadalnej 70 g (SOJ, ) Ogórek świeży 80 g Sałata zielona 20 g | |
Kolacja IIKanapka z twarożkiem (chleb razowy 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt ( GLU PSZ, MLE, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK