Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”

Październik 2023

Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc

Wybierz dzień:

  • 2023-10-01 - Niedziela
  • 2023-10-02 - Poniedziałek
  • 2023-10-03 - Wtorek
  • 2023-10-04 - Środa
  • 2023-10-05 - Czwartek
  • 2023-10-06 - Piątek
  • 2023-10-07 - Sobota
  • 2023-10-08 - Niedziela
  • 2023-10-09 - Poniedziałek
  • 2023-10-10 - Wtorek
  • 2023-10-11 - Środa
  • 2023-10-12 - Czwartek
  • 2023-10-13 - Piątek
  • 2023-10-14 - Sobota
  • 2023-10-15 - Niedziela
  • 2023-10-16 - Poniedziałek
  • 2023-10-17 - Wtorek
  • 2023-10-18 - Środa
  • 2023-10-19 - Czwartek
  • 2023-10-20 - Piątek
  • 2023-10-21 - Sobota
  • 2023-10-22 - Niedziela
  • 2023-10-23 - Poniedziałek
  • 2023-10-24 - Wtorek
  • 2023-10-25 - Środa
  • 2023-10-26 - Czwartek
  • 2023-10-27 - Piątek
  • 2023-10-28 - Sobota
  • 2023-10-29 - Niedziela
  • 2023-10-30 - Poniedziałek
  • 2023-10-31 - Wtorek
Menu na dzień: 2023-12-18 - Poniedziałek
I Śniadanie

Herbata czarna ekspresowa z/c 250 ml

Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ, )

Chleb Graham 60 g (GLU PSZ, )

Masło extra 82% 15 g (MLE, )

Polędwica z Majerankiem, drobiowa z dodatkiem wieprzowiny, parzona 70 g(SOJ, )

Mix sałat z papryką z sosem vinegrett 100 g (GOR, )

Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE, )

 
II Śniadanie
 
Obiad

Krem z buraków z grzankami 350 g ( GLU,PSZ, SEL, ),buraki obrane,włoszczyzna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),bułka paryska,ziemniaki obrane,śmietanka,mleko2%tł,sól,koncentrat barszcz.

Naleśniki z serem 300 g (GLU PSZ, JAJ,MLE, ),twaróg półtłusty 2%tł,mleko,mąka pszenna,sól,olej rzepakowy,jajka,śmietanka.

Polewka truskawkowa 150 g ( MLE, ),truskawki mrożone,cukier,jogurt naturalny 2%tł.

Herbata ekspresowa owocowa Cateringowa z/c 250 ml, herbata ekspresowa owocowa,cukier.

Banan 1szt. 1 szt


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja I

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )

Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, )

Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g -1 szt

Galaretka z ryby* (miruna) 140 g ( RYB, SEL, )

Pomidor 80 g

Sałata zielona 20 g

Cytryna 20 g


DIETA PODSTAWOWA DOROŚLI (1)
Kolacja II

Kanapka z szynką drobiową (chleb razowy 60g, margaryna 5g, szynka 25g) 1 szt

(GLU PSZ, SOJ, )

 
Wartości odżywcze
  • Energia: 2876.82 kcal; 
  • Białko: 106.42 g; 
  • Tłiuszcze: 79.87 g; Kw. tł. nasy.: 24.26 g; 
  • Węglowodany ogółem: 446.96 g; W tym cukry: 156.60 g; 
  • Błonnik pokarmowy.: 31.54 g; 
  • Sól: 8.73 g; 
 

Cały jadłospis od 11 grudnia do 24 grudnia

Alergeny:

Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK