Program pilotażowy „Dobry posiłek w szpitalach”
Wrzesień 2020
Poprzedni miesiąc | Następny miesiąc
Wybierz dzień:
- 2020-09-01 - Wtorek
- 2020-09-02 - Środa
- 2020-09-03 - Czwartek
- 2020-09-04 - Piątek
- 2020-09-05 - Sobota
- 2020-09-06 - Niedziela
- 2020-09-07 - Poniedziałek
- 2020-09-08 - Wtorek
- 2020-09-09 - Środa
- 2020-09-10 - Czwartek
- 2020-09-11 - Piątek
- 2020-09-12 - Sobota
- 2020-09-13 - Niedziela
- 2020-09-14 - Poniedziałek
- 2020-09-15 - Wtorek
- 2020-09-16 - Środa
- 2020-09-17 - Czwartek
- 2020-09-18 - Piątek
- 2020-09-19 - Sobota
- 2020-09-20 - Niedziela
- 2020-09-21 - Poniedziałek
- 2020-09-22 - Wtorek
- 2020-09-23 - Środa
- 2020-09-24 - Czwartek
- 2020-09-25 - Piątek
- 2020-09-26 - Sobota
- 2020-09-27 - Niedziela
- 2020-09-28 - Poniedziałek
- 2020-09-29 - Wtorek
- 2020-09-30 - Środa
Menu na dzień: 2023-12-17 - Niedziela | |
I ŚniadanieHerbata czarna ekspresowa z/c 250 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Masło extra 82% 15 g (MLE, ) Serek Fromage 70 g (GLU PSZ, MLE, ) Roszponka 20 g Pomidorki koktajlowe 80 g Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE, ) | |
II Śniadanie | |
ObiadRosół z makaronem * 350 ml ( GLU PSZ,SEL, ),makaron nitki,sól,włoszczyna 3skł,paski (marchew,pietruszka,seler),natka pietruszki. Ziemniaki 200 g,ziemniaki obrane,sól. Udziec drobiowy gotowany z/k z/s 130 g,udziec z kurczaka b/s,sól. Dynia z wody 200 g,dynia kostka mrożona,sól. Kompot owocowy z jabłkami* z/c 250 ml,mieszanka 4skł,mrożona,jabłka,cukier,kwasek cytrynowy. | |
Kolacja IKawa zbożowa z mlekiem 250 ml ( MLE,GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 30 g (GLU PSZ, ) Margaryna o zaw.3/4 tłuszczu (60%) 10g -1 szt Twarożek 50 g (MLE, ) Szynka Królewiecka- kiełbasa wieprzowo drobiowa. średnio rozdrobniona, parzona w osłonce niejadalnej 20 g (GLU PSZ, SOJ, GLU OW, ) Sałata zielona 5 g Jabłko pieczone 1szt. 1 szt
| |
Kolacja IIKanapka z twarożkiem (chleb mieszany pszenno - żytni 60g, margaryna 5g, twarożek 25g) 1 szt (GLU PSZ, MLE, GLU ŻYT, ) | |
Wartości odżywcze
|
Alergeny:
Mleko i pochodne wraz z laktozą: MLE
Zboża zawierające gluten pszenny: GLU PSZ
Jaja i pochodne: JAJ
Orzeszki ziemne i pochodne: OZI
Orzechy: włoskie,laskowe,pekan,nerkowce,migdały,pi: ORZ
Seler i pochodne: SEL
Dwutlenek siarki / siarczyny: S02
Ryby i pochodne: RYB
Skorupiaki i pochodne: SKO
Mięczaki i pochodne: MCK
Soja i pochodne: SOJ
Gorczyca i produkty pochodne: GOR
Nasiona sezamu i pochodne: SEZ
Łubin i produkty pochodne: ŁUB
Zboża zawierające gluten żytni: GLU ŻYT
Zboża zawierające gluten owsiany: GLU OW
Zboża zawierające gluten jęczmienny: GLU JĘCZ
Mleko i pochodne bez laktozy: MLE b/LAK